Abiturientai pradėjo egzaminų maratoną: pirmasis iššūkis – anglų kalba

Prasidėjo svarbiausias abiturientų laikas – trečiadienį jie pradėjo brandos egzaminų maratoną. Pirmasis sąraše – anglų kalbėjimo dalis. Nacionalinio egzaminų centro (NEC) duomenimis laikyti anglų kalbos egzaminą šiemet pasirinko kiek daugiau nei 20 tūkst. abiturientų.

Prasidėjo brandos egzaminų sesija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Prasidėjo brandos egzaminų sesija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2018, 11:14 AM, atnaujinta Apr 4, 2018, 1:10 PM

Kaip naujienų portalui lrytas.lt sakė NEC direktorė Saulė Vingelienė, užsienio kalbos egzaminą sudaro dvi dalys – kalbėjimo ir rašymo. Susumavus jų rezultatus, abiturientai gauna galutinius įvertinimus.

Paklausta, ar šiemet, palyginti su praėjusiais metais, kalbėjimo dalyje buvo kokių nors pokyčių, S.Vingelienė patikino, kad jokių pokyčių nėra.

Antroji egzamino dalis – klausimo, skaitymo ir rašymo – vyks gegužės 5-ąją.

Temos – nuo sporto iki atliekų rūšiavimo

Kalbėjimo dalis prasidėjo 9 val. ryte. Jau netrukus po to dvyliktokai užgulė socialinius tinklus, besidalinti tuo, kokias temas jiems teko gliaudyti. Temų įvairovė buvo gausi.

Tarp temų, tekusių abiturientams, buvo tokios, kaip kelionių kryptys, turistų lankomiausi žemynai, gamtosaugos iššūkiai, komandinis sportas, mėgstamiausios šventės, vasaros sporto šakos. Moksleiviams teko kalbėti ir apie tai, kokius dalies etato darbus renkasi jaunuoliai, kokie socialiniai tinklai populiariausi ir kodėl reikia sodinti kuo daugiau medžių.

„Man teko kalbėti apie laisvalaikio užsiėmimus, kuriuos galima nuveikti žiemą. Dialogo tema buvo apie atliekų rūšiavimą. Monologas itin sunkus nebuvo. Dialogas buvo kiek sunkesnis“, – sakė abiturientė Eglė.

„Monologas buvo apie turizmą ir kaimyninių šalių lankymą. Sekėsi visai neblogai, kadangi tenka nemažai pakeliauti ir pačiai. Dialogas buvo šiek tiek prasčiau, nes kalbėjau su nepažįstamu vaikinu. Turėjome surengti krepšinio turnyrą savo mokykloje. Šiek tiek strigome kalbėdami, sunku buvo susiderinti. Apibendrintai galiu pasakyti, kad tai buvo puiki pradžia ir geras apšilimas prieš kitus egzaminus“, -sakė klaipėdietė abiturientė Dovilė.

Socialiniuose tinkluose esančiose abiturientų grupėse dvyliktokai vieni dvyliktokai rašė manantys pasirodę ne taip ir blogai, o kai kurie juokavo, kad jau gali krautis daiktus ir vykti į užsienį arba tapti savanoriais kariuomenėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.