Tarp kitko. Prašytis darbo – tiktai su STT pažyma

Prezidentė D.Grybauskaitė jau senokai įvedė madą rūšiuoti tinkamus kandidatus į vienas ar kitas pareigas pagal tai, ką jai surašo arba turi surašyti Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), Valstybės saugumo departamentas ir kitos pagal jos dūdelę vis dar šokančios tarnybos.

STT <br>R.Danisevičiaus nuotr.
STT <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Lekavičius<br>V.Balkūno nuotr.
Arvydas Lekavičius<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-04-04 08:18

Prieš kelerius metus taip buvo sijojami pretendentai į ministrus ar viceministrai, kurie net neturėjo teisės sužinoti, kas ten apie juos surašyta.

Bet keičiasi laikai, keičiasi ir papročiai. Regis, tokių pažymų dabar reikia kone kiekvienam.

Antai nuo pareigų nušalintas buvęs Santaros klinikų vadovas K.Strupas, būdamas patyręs ir žinomas chirurgas, nepanoro sėdėti rankų sudėjęs, kol tiriama jo veikla, – nusprendė dalyvauti šių klinikų Pilvo chirurgijos centro vadovo konkurse. Ir laimėjo.

Tačiau sveikatos apsaugos ministras A.Veryga stvėrėsi už galvos ir nurodė laikiniesiems Santaros klinikų vadovams kreiptis į STT. Dabar ši tarnyba turės pateikti vertinimą, ar tinka K.Strupas vadovauti pilvo chirurgų komandai ar ne.

Ką gi, jei jau į operacinę teisėtai įžengti galima tik su STT pažyma, tikriausiai netrukus ateis tas metas, kai slaptieji agentai turės pateikti dokumentus ne tik apie pretendentus į gydymo įstaigų padalinių vadovus, kaip to jau nori A.Veryga, bet ir apie valdiškoje įstaigoje nusprendusį įsidarbinti vairuotoją, šlavėją, o biuro administratorėms tokia skaistykla bus tiesiog privaloma.

Tad gal jau naujasis STT vadovas Ž.Bartkus savo tarnyboje galėtų pradėti steigti naują pažymų išdavimo skyrių? Nebereikės žmonėms tuščiai gaišti laiko įvairiuose konkursuose – užsuks į šį skyrių, gaus pažymą ir galės pradėti dirbti. Talentas ir gebėjimai – nesvarbu. Svarbu – pažyma.

Kirba tik vienas menkas klausimėlis. Paskui patį naująjį STT vadovą, kurio kandidatūrą pateikė prezidentė ir klusniai patvirtino Seimas, velkasi tikrai nemažai ne pačių balčiausių uodegų.

Tik ar Seimas, prieš balsuodamas dėl pritarimo, kreipėsi į STT, kad agentai pateiktų pažymą apie šį kandidatą?

Kažkaip neteko girdėti. Ar tik nebus standartai, švelniai tariant, truputį dvejopi?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.