Prasidėjus egzaminų sesijai – abiturientų pyktis: užduotyse rado klaidų

Vos prieš porą dienų prasidėjo abiturientų egzaminų sesija, tačiau jau pradėjo sklisti dvyliktokų skundai. Balandžio 4-6 dienomis daugiau nei 20 tūkst. šalies abiturientų laikė anglų kalbos egzamino kalbėjimo dalį.

 Egzamino užduotyje abiturientai rado netikslumų. <br> lrytas.lt montažas.
 Egzamino užduotyje abiturientai rado netikslumų. <br> lrytas.lt montažas.
 Egzamino užduotyje abiturientai rado netikslumų. <br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Egzamino užduotyje abiturientai rado netikslumų. <br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Egzamino užduotyje abiturientai rado netikslumų. 
 Egzamino užduotyje abiturientai rado netikslumų. 
 Egzamino užduotyje abiturientai rado netikslumų. 
 Egzamino užduotyje abiturientai rado netikslumų. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 6, 2018, 7:38 PM, atnaujinta Apr 6, 2018, 7:42 PM

Tarp temų, tekusių abiturientams, buvo tokios, kaip kelionių kryptys, turistų lankomiausi žemynai, gamtosaugos iššūkiai, komandinis sportas, mėgstamiausios šventės, vasaros sporto šakos. Moksleiviams teko kalbėti ir apie tai, kokius dalies etato darbus renkasi jaunuoliai, kokie socialiniai tinklai populiariausi ir kodėl reikia sodinti kuo daugiau medžių.

Paskutinę kalbos žinių tikrinimo dieną naujienų portalo lrytas.lt redakciją pasiekė abiturientės laiškas, kuriame ji pasidalino netikslumais egzamino užduotyje.

„Akivaizdžiai matyti skaičių nesutapimai diagramose. Laimei, kai kurie mokiniai jų net nepastebėjo arba sumąstė remtis tais skaičiais, kurių suma 100. Vis dėlto atsirado ir sutrikusių. Ar dar verta ką nors pridurti?Sėkmės visiems abiturientams... Juk nežinia, kokių staigmenų teks sulaukti ateityje...“ – laiške rašė moksleivė.

Iš tikro abiturientės atsiųstose nuotraukose matyti, kad užduotyse yra netikslumų – diagramose pateikti skaičiai skiriasi nuo tų, kurie matyti šalia jų esančiose legendose.

Užduočių atlikti netrukdė

Nacionalinio egzaminų centro (NEC) atstovai pasakojo, šioje egzamino dalyje mokiniai turi pademonstruoti savo komunikacinius gebėjimus pagal parengtas monologo ir dialogo užduotis. Anot jų, nuotraukos su monologų užduočių pavyzdžiais yra dviejų iš 80, skirtų šiai egzamino daliai, fragmentai.

„Skirtingi skaičiai pačioje diagramoje ir šalia jos pateiktoje informacijoje yra techninis netikslumas.

Skirtingi skaičiai prie diagramų tikrai nesutrukdė mokiniams atlikti užduotis, nes šioje egzamino dalyje yra vertinama jų komunikacija užsienio kalba, o ne faktinės informacijos tikslumas. Mokiniai 15 min. rengiasi kalbėjimo dalies atlikimui, tuo metu jie turėjo galimybę informuoti apie netikslumą, bet tokios informacijos negavome.

Vadinasi, tai nesutrukdė mokiniams atlikti užduoties, o jei kalbėdami jie paminėjo skaitinės informacijos neatitikimą, tai tik pademonstravo užsienio kalbos aukštesnę kalbinę kompetenciją“, – komentavo NEC atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.