Prekybos centrų vežimėlius kauniečiai palieka kur papuola

Grįžti į namus su prekybos centro vežimėliu ar krepšiu kai kuriems kauniečiams atrodo joks nusikaltimas. Šis inventorius paliekamas ir viešosiose miesto vietose, net Laisvės alėjoje. Prekybos centrai problemas sprendžia taikiai.

Matyti ne vietoje paliktus vežimėlius neretai tenka ir kitose Kauno vietose. Dažnai vežimėliai tampa benamių taikiniu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Matyti ne vietoje paliktus vežimėlius neretai tenka ir kitose Kauno vietose. Dažnai vežimėliai tampa benamių taikiniu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2018, 7:39 PM, atnaujinta Apr 4, 2022, 9:40 AM

Pastaruoju metu įprastu reginiu tapo Laisvės alėjos pradžioje ir visai šalia esančiame Vytauto prospekte ant šaligatvio likimo valiai paliktas vienas ar net keli tušti metaliniai ir plastikiniai pirkiniams susidėti skirti vežimėliai.

Nors iki artimiausių prekybos centrų maždaug kilometras, vežimėliai atvelkami ir numetami. Netoliese gyvenantys žmonės tikina matantys, kaip viename Laisvės alėjos daugiabutyje gyvenantys greičiausiai romų tautybės žmonės atsistumia pilnus prekių vežimėlius, o jas iškrovę inventorių palieka kieme, prie laiptinės ar po balkonais.

Matyti ne vietoje paliktus vežimėlius neretai tenka ir kitose Kauno vietose. Dažnai vežimėliai tampa benamių taikiniu. Tikriausiai kone kiekvienas yra matęs, kaip jie stumia pirkiniams skirtus vežimėlius su savo manta.

Prekybos tinklo „Maxima“ atstovas Paulius Stonis tikino, jog nedažnai, tačiau pasitaiko, kad parduotuvėse naudojamais krepšiais ir vežimėliais, skirtais prekėms susidėti, pirkėjai nutaria pasinaudoti ne tik parduotuvėje ar šalia esančioje automobilių aikštelėje, bet ir už jos ribų.

„Dažniausiai prekių krepšiais ar vežimėliais žmonės pasinaudoja ir juos palieka kur nors už parduotuvės ribų. Gavę pranešimą, kad prekių vežimėlis nuklydo, jį susigrąžiname. Bet esame užfiksavę smagių situacijų – prekių krepšeliai naudojami grybaujant, o vežimėliai – buityje ar versle prekėms vežioti“, – kalbėjo P.Stonis.

Bandančius vežimėlį stumti už leistinų ribų apsaugos darbuotojai įspėja, o problemas sprendžia taikiai.

„Jeigu žmonės aptinka mūsų vežimėlius ar krepšius tose vietose, kur jų būti neturėtų, maloniai prašytume apie tai mus informuoti“, – kalbėjo atstovas.

Kad inventorius dingsta ir iš kitų prekybos centrų, yra patvirtinę ir kitų prekybos tinklų darbuotojai.

Pasak „Iki“ tinklo atstovo, vežimėliai vagiami retai, bet parduotuvių krepšius pasisavinti mėginama gerokai dažniau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.