Socialdemokratų darbo partija jau įregistruota – laukia nauja koalicinė sutartis

Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos atstovas Gediminas Kirkilas penktadienį, surengtos spaudos konferencijos metu pranešė, kad Lietuvos socialdemokratų darbo partija nuo ketvirtadienio jau yra įregistruota.

Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos atstovas Gediminas Kirkilas penktadienį, surengtos spaudos konferencijos metu pranešė, kad Lietuvos socialdemokratų darbo partija nuo ketvirtadienio jau yra įregistruota.<br>D.Umbraso nuotr.
Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos atstovas Gediminas Kirkilas penktadienį, surengtos spaudos konferencijos metu pranešė, kad Lietuvos socialdemokratų darbo partija nuo ketvirtadienio jau yra įregistruota.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2018, 10:19 AM, atnaujinta Apr 13, 2018, 10:33 AM

„Manau, kad viena iš naujų politinių aktualijų, vakar buvo užregistruota Socialdemokratų darbo partija. Tai reiškia, kad socialdemokratijos monopolis baigėsi ir mes Lietuvoje turime dvi socialdemokratinės pakraipos partijas. Reikia pasakyti, kad poreikis akivaizdžiai buvo naujos partijos sukūrimui. Tą rodo ir apklausos“, – sakė G.Kirkilas.

Šį teiginį jis tvirtino prie partijos prisijungusių žmonių skaičiumi.

„Jeigu tokio poreikio nebūtų, būtų labai sunku partiją sukurti. Nepasakysiu, kad mes, iniciatoriai, dėjome kažkokias ypatingas pastangas. Mes tiesiog pakvietėme žmonės, maždaug atėjo apie tūkstantis buvusių socialdemokratų buvusių ir panašiai buvusių „darbiečių“, – pasakojo jis, džiaugdamasis, kad prie partijos veiklos prisijungė ir daug niekada politikoje nedalyvavusių žmonių. 

Kuo skiriasi?

Jis teigė, kad toks poreikis atsirado dėl dabartinės padėties. „Manau, kad dabartinė partija netenkina ir rinkėjai ieško naujų variantų“, – teigė politikas.

„Tai yra politinio spektro atsinaujinimas“, – teigė G.Kirkilas.

„Esminis ideologinis skirtumas yra mūsų kryptis“, – skirtumą nuo socialdemokratų partijos nurodė politikas.

„Ir mūsų atsakomybė už žmonių pasirinkimą. Mes esame valdančiosios koalicijos dalis ir vien šito pakanka. Labai sunkiai įsivaizdavau, kaip mes galime pasitraukti dėl keistų priežasčių iš valdančiosios koalicijos“, – pasakojo G.Kirkilas. Prisimindamas, kad jam pasirodė, kad opozicinė socialdemokratų partija visomis jėgomis bandė atvesti Tėvynės sąjungą į valdžią.

„Dabar pirmas darbas yra įsteigti skyrius. Turime gana demokratišką statutą, turėsime teritorinės organizacijas ir klubus pagal interesus", - pasakojo politikas. 

„Turime ir dar vieną skirtumą nuo kitų partijų. Mes galime asocijuotis su visomis kitomis visuomeninėmis struktūros – visuomeniniais komitetais, profesinėmis sąjungomis. Manau, kad tai yra labai teisinga“, – savo partijos išskirtinumu džiaugėsi G.Kirkilas.

„Mes nutarėme, kad mūsų struktūra bus, kurios reikalauja artėjantys savivaldos rinkimai ž turėsime 60 skyrių, kiek yra savivaldybių. Gal prieš Seimo rinkimus ta struktūra keisis pagal apygardas“, – pasakojo politikas.

„Mes pristatysime Europos socialistų partijai ir sieksime narystės ten“, – dar apie vieną ateities planą papasakojo G.Kirkilas.

Laukia ir nauja koalicinė sutartis

Paklaustas, kada bus pasirašoma nauja koalicinė sutartis su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, jis patvirtino, kad artimiausiu metu.

„Mes jau turime koalicijos sutarties projektą. Tikiuosi, kad kitą savaitę jau įvyks derybos“, – kalbėdamas apie tai, kad tai gali įvykti savaitės bėgyje.

Spaudos konferencija neapsiėjo ir be klausimo apie vis dar tuščią teisingumo ministro kėdę.

„Mes esame pasiūlę kelis kandidatus premjerui. Šiuo metu jos yra svarstomos. Kiek žinau, premjeras kitą savaitę pateiks mūsų kandidatą Prezidentei“, - prognozavo jis. 

Naujosios partijos pirmininkas pristatė ir vadovybę. Ingrida Baltušytė-Četrauskienė atsakinga už regioninę politiką, Juozas Bernatonis už ideologinį darbą, Petras Čimbaras už kaimo politiką, Kęstutis Daukšys už visuomenines organizacijas, Andrius Palionis už parlamentinę veiklą, Živilė Pinskuvienė – už organizacinę veiklą, Andrius Šedžius už jaunimo veiklą, Irena Šiaulienė – propagandinę veiklą, o Alvydas Sakavičius – atsakingasis sekretorius.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad nuo iš socialdemokratų partijos gretų pasitraukę politikai prieš keletą savaičių sukūrė naują politinę jėgą – Lietuvos socialdemokratų darbo partiją. Joje savo vietą rado ir didelė dalis buvusių Darbo partijos narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.