Po pasiūlyto kandidato – kaltinimai melu ir skandalingi faktai

Žurnalistas Andrius Tapinas, reaguodamas į naujieną apie paviešintą kandidatą į teisingumo ministro kėdę, teigia, kad tai yra naujo lygio kova su prezidente.

Žurnalistas Andrius Tapinas, reaguodamas į naujieną apie paviešintą kandidatą į teisingumo ministro kėdę, teigia, kad tai yra naujo lygio kova su prezidente.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žurnalistas Andrius Tapinas, reaguodamas į naujieną apie paviešintą kandidatą į teisingumo ministro kėdę, teigia, kad tai yra naujo lygio kova su prezidente.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis bet kokias kalbas, susijusias su jo uošviu, neigia. <br>M.Patašiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis bet kokias kalbas, susijusias su jo uošviu, neigia. <br>M.Patašiaus nuotr.
A.Tapinui užkliuvo ir premjero patarėjo, buvusio žurnalisto Skirmanto Malinausko pastebėjimai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Tapinui užkliuvo ir premjero patarėjo, buvusio žurnalisto Skirmanto Malinausko pastebėjimai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 16, 2018, 11:32 AM, atnaujinta Apr 16, 2018, 6:10 PM

„Savaitgalį jie nekepė šašlykų. Ir nesikapstė po pernykštę žolę. Savaitgalį jie galvojo, kad suktis iš padėties. Nes vis dėlto smegenų turi. Ir pirmadieninis intrigų meniu atrodo visai neblogai“, – rašė žurnalistas, konkrečiai kalbėdamas apie advokato Giedriaus Danėliaus paviešintą kandidatūrą.

„Kova su prezidente pereina į naują lygmenį. Norėjot Markausko galvos, turėkitės Danėlių kaip naująjį teisingumo ministrą“, – ironizavo A.Tapinas.

Ringo kova be taisyklių

Jo teigimu, MG Baltic valdybos nario Romano Raulynaičio advokato G.Danėliaus teikimas į ministrus yra puikus komunikacinis žingsnis. Jo teigimu, tai nėra bandymas atrasti tinkamą valstybės tarnautoją, o pradėti ringo kovą be taisyklių.

„Jeigu prezidentė patvirtins Danėlių ministru, skandalas garantuotas – nuo šiol valstybėje teisingumą užtikrins MG Baltic advokatas, kuris (ir tai bus priminta kiekvienu žingsniu) gynė ir pačios prezidentės patarėją. Jeigu nepatvirtins – bet tai kaip taip, juk teisininkas geras ir tiesiog dirbo savo darbą“, – rašė A.Tapinas.

Jam užkliuvo ir premjero patarėjo, buvusio žurnalisto Skirmanto Malinausko pastebėjimai.

„O kas toliau – klausia Malinauskas, nors atsakymą puikiai žino. Karbauskis pasakė, kad ministras turi likti ir ministras liks, o norinčiam išsaugoti veidą premjerui reikia kažkaip suktis. Ir patarėjas sukasi, užsidėjęs gan nuvalkiotą whataboutismo plokštelę, bet garsas iš jos sklinda dvejopas – nevėkšliškas ir tuo pačiu labai įtaigus“, – premjero patarėją S.Malinauską kritikavo žurnalistas. Pridurdamas, kad jam patarėjo teiginiai yra panašūs į buvusio premjero Algirdo Butkevičiaus „negalima lyginti, bet palyginkime“.

A.Tapinas, toliau reaguodamas į S.Malinausko pareiškimą naujienų portalo delfi.lt, stebėjosi ir patarėjo teikiama informacija apie Tėvynės sąjungos vadovą. „Nes arba premjero patarėjas meluoja, arba iš konservatorių trobos rūksta dūmai“, – apie Gabrieliaus Landsbergio uošvį teigė A.Tapinas.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad pirmadienį premjeras Saulius Skvernelis pateikė Giedriaus Danėliaus kandidatūrą į teisingumo ministrus. Ši kėdė buvo tuščia beveik mėnesį, savo noru iš posto pasitraukus Mildai Vainiutei.

Kas meluoja?

Socialiniame tinkle „Facebook“ užvirė aršus ginčas tarp žurnalisto A. Tapino ir premjero patarėjo S.Malinausko. Viskas prasidėjo nuo į teisingumo ministrus siūlomo Giedriaus Danėliaus tinkamumo, o tiksliau netinkamumo šioms pareigoms aptarimo, bet galiausiai  situacija persikėlė ir į konservatorių stovyklą.

„O štai Gabrieliaus Landsbergio uošvio istorija gerokai įtaigesnė. Pats Žemės ūkio informacijos ir kaimo centro vadovas Puodžiukas sako, kad jam buvo primesti trys patarėjai, turėję įtakingų užtarėjų, o vienas jų – Landsbergio uošvis Evaldo Čijauskas dar ir gaudavo didesnę algą nei kiti. Ir kadangi Markauskas susiruošė jį atleisti, tai dabar Landsbergis už uošvį keršija, pasitelkęs prezidentę“, – rašė A.Tapinas, primindamas praėjusius savaitės istoriją su žemės ūkio ministru Broniumi Markausku.

„Ir čia jau labai norėtųsi Gabrieliaus Landsbergio paaiškinimo. Kaip ir dėl Skirmanto Malinausko teiginio, kad su MG Baltico Kurlianskiu Landsbergis susitikinėjo jo namuose. Nes arba premjero patarėjas meluoja, arba iš konservatorių trobos rūksta dūmai“, – socialiniame tinkle toliau diskusiją plėtojo A. Tapinas.

G. Landsbergio atsako ilgai laukti neteko: „Žinios, kurios yra paskelbtos kaip faktai, yra melas. Susitikimų namuose nėra buvę, artimų ryšių nėra ir nėra buvę. Dovanos gautos tokios, kurios siunčiamos visiems politikams. Tokias pačias siunčia dabar ir valstiečiams. Susitikau ir dabar susitinku su įvairiais žiniasklaidos atstovais. Dėl uošvio. Apie jo besikeičiančią situaciją sužinojau iš šio teksto. Pasiskambinau – pakalbėjome. Dabartinėje darbovietėje dirba nuo 2015-ųjų metų. Nuo 2016 patarinėja ir dabartiniam ministrui. Prieš keletą mėnesių buvo informuotas, kad jo etatas naikinamas ir šalių sutarimu jis išeina į pensiją. Bet koks konservatorių partijos įsitraukimas į jo karjeros posūkius yra melas“, – aiškino šis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.