Tarp kitko. Vienam – uošvis, kitam – perteklinis

Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras ar Perteklinių žmonių prieglauda?

 Vytautas Bruveris.<br> T.Bauro nuotr.
 Vytautas Bruveris.<br> T.Bauro nuotr.
Pasak patarėjo, B.Markauskas konservatorių pykčio nusipelnė todėl, kad ėmėsi iš centro mėžti pagal politinius užsakymus įdarbintus veikėjus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pasak patarėjo, B.Markauskas konservatorių pykčio nusipelnė todėl, kad ėmėsi iš centro mėžti pagal politinius užsakymus įdarbintus veikėjus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 18, 2018, 12:20 PM

Kaip teisingiau pavadinti tą valstybės lizdelį, kuri sau tykiai gyveno daugelį metų, o dabar staiga atsidūrė politinių batalijų epicentre?

Premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas Skirmantas Malinauskas, regis, prisiėmęs misiją viešai išrėkti tai, ko jo viršininkas privengia, paskelbė žinąs pagrindinę priežastį, kodėl konservatoriai ir jų vadas Gabrielius Landsbergis taip nuožmiai puola nekaltai kaimyno sklypą purenusį žemės ūkio ministrą.

Pasak patarėjo, Bronius Markauskas konservatorių pykčio nusipelnė todėl, kad ėmėsi iš centro mėžti pagal politinius užsakymus įdarbintus veikėjus, o tarp tų – netgi G.Landsbergio uošvį E.Čijauską. Jis čia triūsė centro direktoriaus patarėju.

E.Čijauskas išgarsėjo prieš pusantro dešimtmečio, kai triukšmingai buvo išverstas iš Nacionalinės mokėjimo agentūros vadovo posto. Nežinia, kiek pagrįsta premjero patarėjo teorija, jog rami uošvio senatvė valdiškame postelyje buvo tokia svarbi žentui, kad jis sukėlė ant kojų ir opoziciją, ir net Prezidentūrą.

Kad ir kaip būtų, centro direktorius S.Puodžiukas, čia direktoriaujantis pusantro dešimtmečio ir tiktai dabar susirengęs į užtarnautą poilsį, ėmė ir viešai išpažino, jog įvairūs buvę ministrai iš tiesų jam yra nurodę savo patarėjais priimti gerų žmonių.

Pasak S.Puodžiuko, tai normali ir įprasta praktika, nors tie darbuotojai jam nebuvę itin reikalingi – būtų apsiėjęs ir be tų „perteklinių žmonių“. Tokių, pavyzdžiui, kaip buvusi kairiųjų viceministrė L.Kujalytė ar Seimo „darbietė“ R.Visockytė.

Konservatoriai po tokios išpažinties pasijuto tarsi gavę šlapiu skuduru per veidą, tad ant centro nutarė užsiundyti Specialiųjų tyrimų tarnybą.

Stebint šią tragikomediją lieka tik spėlioti, kiek tokių prieglaudų su pertekliniais žmonėmis dar yra po visų kitų ministerijų stogais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.