Iš posto verčiamas ministras sulaukė šmaikštaus pasiūlymo suarti žemę prie Seimo

„Ei, Broniau, radau prie Seimo apleistą, piktžolėmis apaugusį sklypelį, suarkim, o išmokas pasidalinsime“, – stovėdamas su guminiais batais ir plūgu Seimo pastato fone žinią iš posto verčiamam žemės ūkio ministrui Broniui Markauskui siuntė „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis. Nuotraukoje matyti ir visureigis, ant kurio puikuojasi užrašas „ES gyvenimas“.

 R.Žemaitaičio pasiūlymas B.Markauskui.
 R.Žemaitaičio pasiūlymas B.Markauskui.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2018, 4:50 PM, atnaujinta Apr 19, 2018, 5:11 PM

„Pro frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ langą Seime pamačiau apleistą, piktžolėmis apžėlusį, neprižiūrimą žemės sklypą. Per socialinį tinklą „Facebook“ pasiūliau ministrui Broniui Markauskui jį aparti, apsėti ir pasiimti išmokas, bet jis kol kas neatsiliepa. Gal labai užsiėmęs“, – socialiniame tinkle rašė politikas.

Naujienų portalui lrytas.lt R.Žemaitaitis teigė, kad B.Markauskas veikiausiai vadovaujasi Laukinių Vakarų principu, kuris numato, kad kas pirmas įsmeigia kuolą lauke, tam ir priklauso žemė.

„Kadangi ministras sako dirbęs žemę, kad ji būtų prižiūrėta, o prie Seimo, kur yra baseinas, nepasodinta gėlių, auga piktžolės, tai pamaniau, kad gal Bronius norėtų ir čia padirbėti, kartu deklaruotume. Jis ir Gedimino kalną norėjo sutvarkyti iš žemės pinigų, ES skirtų Lietuvos žemės ūkio sektoriui“, – kalbėjo politikas.

R.Žemaitaitis prisipažino, kad nuotraukoje jis pats, tik fotografija daryta prieš kelerius metus Šilutės rajone. Paklaustas, kodėl ant nuotraukoje matomo visureigio parašyta „ES gyvenimas“, jis aiškino: „Nes gyvenimas kaip Europoje. Kadangi B.Markauskas deklaruoja, gauna išmokas, tai gali džipu važinėti, ir nors Žemaitaitis irgi turi ūkį, džipu važinėti negali ir aria plūgu...“

Politikas prisipažino, kad techninį darbą prie šio meninio projekto nudirbo ne vienas, turėjo pagalbininką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.