Motinos dieną valdininkai seilėjosi jausmais: merai net dovanojo savo atvaizdą

Nors nuo seno įprasta, kad Motinos dieną sveikiname tik savo motinas, Lietuvos miestų ir rajonų valdžia nusprendė, kad nebus per daug pasveikinti visas gimdytojas. Kaip su Naujaisiais metais ar Joninėmis. 

Merai tryško jausmais ir neskoningumu.
Merai tryško jausmais ir neskoningumu.
Nepralenkiamas šiemet buvo Klaipėdos meras V.Grubliauskas, prie sveikinimo pridėjęs savo atvaizdą. Suprask – dovanoja ne butaforinę rožę, o visą save!
Nepralenkiamas šiemet buvo Klaipėdos meras V.Grubliauskas, prie sveikinimo pridėjęs savo atvaizdą. Suprask – dovanoja ne butaforinę rožę, o visą save!
Raseinių rajono mero sveikinimas – lyg iš sovietinių laikų.
Raseinių rajono mero sveikinimas – lyg iš sovietinių laikų.
Daugelyje sveikinimų karaliavo tulpės.
Daugelyje sveikinimų karaliavo tulpės.
Šalčininkų mero sveikinimas.
Šalčininkų mero sveikinimas.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 6, 2018, 4:02 PM

Iš internete rasto paveiksliuko iškirptos raudonos rožės, obelų ir jazminų žiedai. Bet neabejotinai  pirmauja tulpės, sekmadienį užliejusios ne tik savivaldybių svetainių pirmuosius puslapius, bet ir turgavietes, laikinąsias gatvių prekyvietes.

Ir būtinai viršuje turėjo būti išraizgyta didele fantazija nepasižyminti antraštė, kad tai – miesto ar rajono mero (kartais dar su administracijos direktoriumi) sveikinimas Motinos dienos proga. Kodėl ne pavaduotojo, nes kultūros skyriaus vyriausiosios specialistės?    

Tačiau nepralenkiamas šiemet buvo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, prie sveikinimo pridėjęs savo atvaizdą. Suprask – dovanoja ne butaforinę rožę, o visą save! 

Nusifotografavo su regalijomis

Bent jau Motinai skirto posmo, ištraukto naudojantis „Google“ paieškos sistema, uostamiesčio vadovo sveikinime nėra. Pamėgino savais (ar patarėjo) žodžiais parašyti: „Kartu su atbundančia gamta sutinkame ir vieną neabejotinai pačių gražiausių pavasario švenčių – Motinos dieną. Tai diena, kada kiekvienas mūsų privalome padėkoti ypatingai svarbiam ir žemai nusilenkti pačiam brangiausiajam kiekvieno mūsų gyvenimo žmogui – savo Motinai. 

Niekada nevengsiu daryti formaliąją gramatinę klaidą, žodį „Motina“, „Mama“ visada rašyti tik iš didžiosios raidės, nes esu giliai įsitikinęs – Ji neabejotinai ir besąlygiškai to verta. Nes būtent Motina išmokė ir apsaugojo mus nuo daug didesnių klaidų ir suklydimų mūsų gyvenime.“

Štai taip jautriai V.Grubliauskas kreipiasi į Motinas, tik nelabai aišku, kam ta nuotrauka su mero regalijomis.    

Vilniaus ir Kauno merams toli iki uostamiesčio vadovo jausmingumo. Nereikia tikėtis, kad savo šeimos privatumą nuolat ginantis Remigijus Šimašius garsiai tars žodžius Mamai, o Visvaldas Matijošaitis taip pat viešai nedemonstruoja jausmų.

Tuo tarpu Panevėžio meras Rytis Mykolas Račkauskas, motinoms pasveikinti taip pat nepagailėjęs savo atvaizdo miesto panoramoje, bene vienintelis atsipirko valdišku ir bejausmiu sveikinimu: „Nuoširdžiai sveikinu Jus Motinos dienos proga. Savo vaikams Jūs dovanojote gyvenimą, aplinkiniams – besąlyginės meilės, rūpestingumo ir dėmesingumo pavyzdį. Linkiu kuo puikiausios sveikatos Jums ir Jūsų vaikams, sėkmės, geros nuotaikos ir šilčiausių artimųjų šypsenų.“    

Dovanoja tulpių jūrą

Užtat rajonuose – sveikinimų ir pageidavimų koncerto jausmingumo pliūpsniai.    

„Visų nuostabiausių pasaulių gėlių ir gražiausių pasaulio žodžių neužtektų Jūsų meilei, rūpesčiui ir didžiausiam pasiaukojimui vaikų gėrovei (būtent taip – Red.) apsakyti. Jūsų meilės kupina motiniška širdis, švelnios rankos ir džiaugsmo pilnos akys yra didžiausia dovana ir palaiminimas, keliaujant vingiuotu ir sudėtingu gyvenimo keliu. 

Šia proga gražiausios gėlės, šilčiausi žodžiai ir nuoširdžiausi linkėjimai skirti tik Jums, Mielosios Mamos, už suteiktą gyvybę, begalinę meilę, gėrį, rūpestį, šilumą ir saugumo jausmą. Telydi Jūsų gyvenimo kelią ryškiausi laimės spinduliai, vaikų ir artimųjų meilė ir pagarba“, – tulpėmis mamas pasveikina Vilniaus rajono merė Marija Rekst. 

Tulpės karaliauja ir Anykščių rajono mero Kęstučio Tubio bei administracijos direktoriaus Audroniaus Gališankos, Ignalinos rajono mero Henriko Šiaudinio ir daugybės kitų provincijos vadovų sveikinimuose.  

Be duonos gali pabūti

„Saulės šviesoje stovi Motina. Nakties tamsoje šviečia Motina. Matau žydinčią Motinos ranką, prilaikančią kūdikį, žengiantį pirmą žingsnį. Ir tai, ką vadinam gyvenimu, čiulba viršum galvos viltimi ir gerumu“, – poeto Justino Marcinkevičiaus eilutes pasirinko Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė. 

„Jeigu tai būtų mano galioje, aš visos istorijose, virš visų didvyrių vardų ugnimi išrašyčiau vieną žodį – Motina“, – JAV lietuvių visuomenės veikėjo, rašytojos Nelės Mazalaitės žodžius sveikinimui pasirinko Jonavos rajono meras Eugenijus Sabutis ir administracijos direktorius Valdas Majauskas. 

„Nuo senų laikų vienu svarbiausių dalykų žmogaus gyvenime buvo duona. Tačiau lietuvių patarlė Jus, mielosios, iškelia aukščiau visko: „Duona – ne mama, galima ir be jos pabūti.“

Nei prabėgusių metų našta, nei kasdieniai rūpesčiai neužgesina Jūsų akių šviesos, kai žvelgiate į savo vaikus, Jūsų rankos švelniai glosto mažylio galvelę, nubraukia ašarą... Jūs – mūsų stiprybė ir jaukios namų, į kuriuos skubame pas Jus, šilumos puoselėtojos“, – perskaičius Jonavos rajono vadovų sveikinimą tubūt graudinosi ne viena motina.    

Tuo tarpu Ž.Pinskuvienė, besikreipdama į Širvintų krašto mamas, kažkodėl linki joms būti išgirstomis ir saugiomis.   

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?