S. Skvernelis žada kandidatą į teisingumo ministrus pateikti šią savaitę

Premjeras Saulius Skvernelis ketina dar šią savaitę prezidentei Daliai Grybauskaitei pateikti naujojo teisingumo ministro kandidatūrą. Jei jis būtų patvirtintas, kandidatas užimtų prieš daugiau nei du mėnesius iš posto pasitraukusios Mildos Vainiutės vietą. 

S.Skvernelis žada kandidatą į teisingumo ministrus pateikti dar šią savaitę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
S.Skvernelis žada kandidatą į teisingumo ministrus pateikti dar šią savaitę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-07 13:13

Ministras pirmininkas pirmadienį teigė, kad kandidatą teiks valstiečių koalicijos partneriai socialdemokratų darbo partija. Anot jo, valdantiesiems ši kandidatūra tinka, ji derinama ir su šalies vadove. 

„Aš tikiuosi, kad šią savaitę pavyks suderinti kandidatūrą ir norėtųsi savaitės pabaigoje pateikti prezidentei. Tai yra atsakomybė, pagal susitarimą, pirmiausia šios politinės jėgos („socdemdarbiečių – Aut.) ir mes kartu su partijos vadovybe esame kandidatų svarstyme“, – žurnalistams sakė S.Skvernelis. 

Vieną kandidatą atmetė

Buvusi ministrė M.Vainiutė apie pasitraukimą pranešė kovo pradžioje, tačiau nuo tada buvo pasiūlytas tik vienas kandidatas – buvęs prokuroras, advokatas Giedrius Danėlius. 

Tačiau prezidentė atmetė jo kandidatūrą, nes šis politinės korupcijos byloje atstovauja koncerno „MG Baltic“ vadovams. Šioje byloje įtarimai pareikšti ne tik koncernui, bet ir buvusiam jo viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.