Skandalo sūkuryje: Nacionalinis egzaminų centras abiturientams turi pasiūlymą dėl anglų kalbos

Nacionalinis egzaminų centras (NEC) skelbia, kad, gavęs mokinių laiškų dėl ketvirtosios užsienio kalbos (anglų) klausymo testo dalies įrašo tempo, atliko iš egzamino vykdymo centrų gautų kompaktinių diskų įrašų analizę ir patvirtina, kad visų keturių klausymo užduoties dalių įrašų trukmė NEC interneto svetainėje ir kompaktiniuose diskuose yra identiška.

NEC sulaukė 7 abiturientų skundų dėl anglų kalbos egzamino klausymo užduoties.<br>D.Umbraso nuotr.
NEC sulaukė 7 abiturientų skundų dėl anglų kalbos egzamino klausymo užduoties.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2018, 4:41 PM, atnaujinta May 9, 2018, 5:06 PM

Kaip rašo išplatintame pranešime NEC, atitinkamai pirmosios dalies trukmė – 9 min. 8 sek., antrosios – 6 min. 23 sek., trečiosios – 5 min. 52 sek., ketvirtosios dalies – 6 min. 52 sek.

Gegužės 5 d. vykdyto užsienio kalbos (anglų) egzamino klausymo, skaitymo ir rašymo dalies užduotis ir įrašus galima rasti egzaminai.lt/625/"="">egzaminai.lt/625/"" target="_blank">čia.

„Informuojame, kad didelė dalis kompaktinių diskų, naudotų užsienio kalbos (anglų) valstybiniame brandos egzamine klausymo daliai vykdyti, liko administracijų įsteigtuose vykdymo centruose. Laikiusieji egzaminus, susitarę su mokyklų, buvusių egzamino vykdymo centrų, vadovais, gali atvykti perklausyti egzamino metu naudotus įrašus ir palyginti juos su NEC svetainėje esančiu įrašu“, – rašo NEC.

NEC sulaukė 7 abiturientų skundų dėl anglų kalbos klausymo užduoties ir juos pateikė tirti savivaldybių administracijoms, kurios ir yra atsakingos už mokyklų-egzaminų centrų aprūpinimą egzaminui vykdyti reikalingomis priemonėmis. Skundai išnagrinėjami per 14 darbo dienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.