„MG Baltic“ atkirtis VSD – savo reputaciją gins teisme

Praėjusią savaitę paviešinus Valstybės saugumo departamento (VSD) pažymą apie „MG Baltic“ įtaką politikams ir valdžios institucijoms, koncernas nutarė kreiptis į teismą.

MG Baltic<br>D.Umbraso nuotr.
MG Baltic<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gytis Pankūnas

May 16, 2018, 5:11 PM, atnaujinta May 16, 2018, 10:26 PM

Koncerno „MG Baltic“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos vadovas Tadas Marčiukaitis LRT.lt patvirtino, kad trečiadienį Vilniaus miesto apylinkės teismui koncernas pateikė neturtinį ieškinį dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir pažeidžiančiais juridinio asmens reputaciją. Šiame ieškinyje atsakovu įvardijamas VSD.

Teismo prašoma neatitinkančiais tikrovės ir pažeidžiančiais ieškovo dalykinę reputaciją pripažinti VSD 2018 m. kovo 9 d. rašte Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK) „Dėl informacijos pateikimo“ viešai paskleistus duomenis, kad koncernas „MG Baltic“ 2005–2018 m. laikotarpiu atliko neteisėtus veiksmus (įskaitant paperkant, šantažuojant), kuriais buvo sistemingai siekiama neteisėtai paveikti valstybės institucijas, politikus ir politinius procesus, daryti neteisėtą poveikį teisėsaugos ar kitoms kontroliuojančioms institucijoms.

Praėjusią savaitę paviešintoje VSD pažymoje, kuri buvo skirta parlamentinį tyrimą dėl interesų grupių įtakos vykdančiam NSGK, teigiama, kad „MG Baltic“ 2006–2017 m. laikotarpiu bandė sau naudinga linkme paveikti politikus, šalies institucijas, įsiterpti ir net mėginti daryti įtaką politinių partijų pirmininkų rinkimams.

Pažymoje, su kuria susipažino LRT.lt, pateikiamos ištraukos iš žurnalisto Tomo Dapkaus susirašinėjimų su „MG Baltic“ koncerno vadovais, politikais ir valstybės pareigūnais. VSD dokumente teigiama, kad T. Dapkus buvo „MG Baltic“ tarpininkas ir užsiėmė šantažo požymių turinčia veikla, žurnalistas esą aktyviai siekė kontroliuoti situaciją „Registrų centre“, bandė daryti įtaką teismams, Valstybinei mokesčių inspekcijai ir kitoms institucijoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.