Kodėl tautos išrinktieji – leisgyviai?

Skundžiasi, kad labai dažnai yra išsekę, jaučia psichologinę įtampą, todėl nori kasdien skirti daugiau laiko sau, pailsėti. Kas? Žinoma, juodadarbiai tautos išrinktieji.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

May 16, 2018, 8:45 AM, atnaujinta May 16, 2018, 8:46 AM

Tai paaiškėjo po Seime surengtos anoniminės apklausos. Stresu, išsekimu ir įtampa skundėsi daugiau nei ketvirtadalis apklaustųjų, o daugiau poilsio troško beveik du trečdaliai.

Tiesa, atlikti kraujo ir širdies tyrimai parodė, kad šiokių tokių nukrypimų nuo normos turi mažuma. Lietuvos širdies asociacijos medikai apskritai konstatavo, kad parlamentarų širdies ir kraujagyslių būklė geresnė negu paprastų mirtingųjų.

Bet fakto kaip blyno vis tiek nepaneigsi – daugelis politikų jaučiasi nekaip. Ką čia pridursi, išskyrus vieną kitą liaudišką posakį. Pavyzdžiui, pats muša, pats rėkia. Arba – nieks kits čia nekalts, mergužėle, tu pati.

Juk tą baisią įtampą dažniausiai sukelia jie patys – tarpusavio rietenomis, skandalais, beprasmišku procedūriniu tampymusi ir visais kitais politinio cirko triukais. O visu tuo ypač pasižymi dabartinė kadencija.

Kitaip sakant, mažiau pjautųsi ir kvailiotų, geriau jaustųsi ir būtų mažiau pagrindo skųstis.

Bet čia pat galima ir suabejoti: ar tikrai? Juk sunkiomis materialinėmis ir dvasinėmis darbo sąlygomis, nuolatiniu nuovargiu dėl triūso tautos labui Seimo nariai skundėsi visuomet.

Tai kodėl jie turėtų nustoti tai daryti dabar ar ateityje?

Lieka tiktai apgailestauti, kad apklausa buvo anoniminė, todėl neatskleidė, kurios partijos arba frakcijos atstovai labiausiai kenčia nuo streso ir įtampos.

O gal šios bėdos vienodai kamuoja visus – ir valdančiuosius, ir opoziciją? Ko gero, taip ir yra. Juk toje baloje, kuria yra virtęs Seimas, murdosi visi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.