Arūnas Dumalakas. Vilniui mieliausias jaukaus kaimo įvaizdis

Vilnius švarinasi, Kaunas pluša kaip siurblys Nu Nu iš „Teletabių“. Ne, tai jokiu būdu ne apie šiukšles, nors sostinei buvo iškilusi tokia problemėlė su perpildytais konteineriais. Bet, anot valdžios, iš šios bėdos miestas sėkmingai kapstosi.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2018, 7:00 AM, atnaujinta May 19, 2018, 12:39 PM

Tik apie kitą švarinimąsi Vilniaus valdžia linkusi nutylėti. Nes iš nuolat besiplečiančios, šiuolaikiškėjančios sostinės pavirsti jaukiu kaimeliu – neguodžianti ateities vizija. O ką – Kaimelio gatvę ir stotelę turime.

Jaunimo teatrą uždaryti arba paversti rezidencijų teatru. Panašus likimas gresia ir Rusų dramos teatrui – uždaryti arba palikti kaip teatrą nevalstybine kalba.

Valstybinį chorą „Vilnius“ naikinti arba sujungti su Nacionaline filharmonija. Lietuvos valstybinį simfoninį orkestrą – uždaryti arba iškelti į Šiaulius. Pučiamųjų instrumentų orkestrą „Trimitas“ taip pat naikinti arba prijungti prie vidaus reikalų sistemos.

Šią savaitę paskelbus apie tokius planus, iš Kultūros ministerijos sklido raminantys balsai – esą taip nenutiks arba viskas dar bus svarstoma. Tik ar tikrai kalbos be pagrindo?

Jau keletą metų ne tik kultūros upeliai iš Vilniaus srūva į Kauną. Ką ten upeliai – ir sportas, pramogos Nerimi išplaukia.

Štai balandį Kaunas surengė pasaulio ledo ritulio pirmos grupės B pogrupio čempionatą. „Žalgirio“ arena iš kailio nėrėsi, kad joje sutilptų ledo ritulininkai ir „Žalgirio“ krepšininkai, kurie čempionato dienomis žaidė dvejas Eurolygos rungtynes.

Ir sportininkams pavyko pasidalinti arena, bet kyla klausimas – o kodėl ledo ritulio čempionatas nebuvo surengtas Vilniuje, kur susidomėjimas šia sporto šaka tikrai didesnis? Ką, Vilniuje arenų ar viešbučių sportininkams trūksta? Tikrai ne.

Kad ryškiausias pramogų pasaulio žvaigždes sutraukia Kaunas, aišku kaip dieną. Vilniui lieka tik prigesusios žvaigždutės. O čia dar Trakai susizgribo vasarą po kelis garsenybių koncertus pilyje surengti.

Tad išskirtiniu Vilniaus renginiu lieka nebent Kaziuko mugė, bet ir tą Kaunas sugebėjo nušvilpti Kazimiero muge pavadinęs.

Kita vertus, gal gražu, kad Vilnius yra toks altruizmo pavyzdys? Galbūt visai neblogai, jei Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertai vyktų Šiauliuose, Joniškyje ar Žagarėje? Juk Vilnius jau turėjo progos pasiklausyti, pasimėgauti.

Gal ir Jaunimo teatrą reikėtų ne uždaryti, o perkelti į Šėtos kultūros centrą, kur yra mėgėjų meno kolektyvams suremontuotos ir šildomos patalpos? Gal ir profesionalams jas galima pritaikyti?

Tegu Šėtos žmonės pasižiūri „Ledi Makbet“ ar „Tris mylimas“. Juk ne visi gali į tą Lietuvos pakraštyje esantį Vilnių nuvažiuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.