„Tvarkiečiai“ nerimsta: „Konservatorių lyderis privalo liudyti NSGK“

Seimo frakcija „Tvarka ir teisingumas“ kreipėsi į Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetą (NSGK) su reikalavimu artimiausiame komiteto posėdyje, dar iki NSGK tyrimo išvadų paskelbimo apklausti visus VSD pažymose minimus asmenis, o tarp jų ir Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderį Gabrielių Landsbergį.

„Tvarkiečiai“ nerimsta: „Konservatorių lyderis privalo liudyti NSGK“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Tvarkiečiai“ nerimsta: „Konservatorių lyderis privalo liudyti NSGK“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-24 10:16

„Neturi būti dvejopų vertinimų, neturi būti dvejopų standartų ir neturi būti palikta neatsakytų klausimų, dėl kurių gali likti neišaiškintos kai kurios aplinkybės bei galimos įtakos, likti dviprasmybių ir neaiškumų“, – rašoma „tvarkiečių“ kreipimesi į NSGK.

Komitete turi būti aiškiai įsitikinta ar tikrai TS-LKD, kaip partijai, nebuvo daroma įtaka ir poveikis iš tam tikrų verslo grupių.

G. Landsbergio apklausa turėtų įvykti nestabdant ir nevilkinant tyrimo išvadų paskelbimo.

NSGK išvados gali būti nepilnavertės neapklausus vienos įtakingiausių politinių partijų lyderio.

Seimo frakcija „Tvarka ir teisingumas“ neturi savo atstovo NSGK.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad konservatorių lyderis viešai pripažino, kad jis yra bendravęs su buvusiu „MG Baltic“ atstovu Raimondu Kurlianskiu.

Į vieną susitikimų „Stikliuose“ konservatorių lyderis pats pakvietė verslininkus ir pristatė partijos rinkimų programą, esą laukė jų siūlymų, taip pat paprašė, kad koncernui priklausančios žiniasklaidos priemonės būtų objektyvios.

„Prašiau nesudarinėti nepalankių sąlygų viešojoje erdvėje“, – taip per apklausą, „Lietuvos ryto“ šaltinių duomenimis, STT tyrėjams nurodė G.Landsbergis, pasirašęs po šiais savo žodžiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.