Gabrielius Landsbergis: „Visą vasarą apie Ramūną nė žodžio“

Ramūnas Karbauskis savo elgesiu primena trimetį. Tokią išvadą galima padaryti iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininko Gabrieliaus Landsbergio įrašo socialiniame tinkle. Konservatorių lyderis valstiečių vedlį prilygino parduotuvėje dėl saldainio į isteriją puolančiam vaikui.

J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-24 08:06, atnaujinta 2018-05-24 08:08

Tokią jo reakciją iššaukė vieši R.Karbauskio pareiškimai, kad jis nebesusitikinės su prezidente Dalia Grybauskaite, dėl kilusio skandalo, paskelbus jos ir dabar politinės korupcijos byloje kaltinamo Eligijaus Masiulio keleto metų senumo susirašinėjimą.

„Esate matę vaiką nukritusį parduotuvėje, bešaukiantį, kad tėvai neleidžia DAR VIENO SALDAINIOOOO? Gal ir patys turite tokį vaiką? Mūsų keletas atžalų (dėl pasikeitusio Asmens duomenų įstatymo negaliu atskleisti kurie) taip yra pasielgę. Na ok ok, elgdavosi.

Su Austėja svarstydavome, ką daryti, na, buvome jauni, nepatyrę tėvai. Baisiai nepatogu iš pradžių, atrodo, visi smerkia, merkia akį, lyg kaltina: „štai kokie jauni tėvai ir kaip baisiai vaikas elgiasi“. O jis (arba ji, vis dar negaliu atskleisti) visas raudonas, išsimozojęs veidą voliojasi ant žemės ir šaukia JOGURTĖĖĖĖĖLIOOOOOOOO.

Nors ir žinojome, tačiau užtruko įsisąmoninti, kad geriausia reakcija – tiesiog pralaukti. „Mielasis, gal jau galime eiti, mes turime skubėti“ „ŠOKOOOLAAADOOOOOO“, „Matyt, dar ne“. Einant laikui pamatėme, kad skandalas retai trunka ilgiau, negu penkias minutes. Po kurio laiko visiškai ramiai aptardavome eidami į parduotuvę, kad galima bus išsirinkti vieną – VIENĄ – dalyką, o jeigu kris ant žemės – niekas nieko nepirks ir pirmasis dalykas bus grąžintas atgal į lentynas.

Žinokit, šiandien supratau, kad Seime turime trimetį. Ir, ne, jis vardu ne Petras. „Apkaltąąąąąąą Vardeeeeniui Pavardeeeniui“, „Neisiuuu į Prezidentūūūrąąąą“, šaukia mažasis neadekvatas. Veidas kiek trąšelėmis pamozotas, bet, kita vertus, kuriam trimečiui nėra taip nutikę. Žiniasklaida atlieka praeivių vaidmenį: „Karbauskis ir vėl rėžė“. Aha, kaip rėžė – taip rėžė. Nesijaudinkit, jis rėš ir rėš, ir dar rėš, nes jam – treji metai. Tokia jo socioemocinė branda. Smagu, kad jums smalsu, bet kitą kartą gal geriau tiesiog praeiti pro šalį, nes patys prisidedate prie vargšiuko bėdų.

Aš manau, kad į Seimo neadekvatulį reikia liautis reaguot. Jam sunku: daug dėmesio, visi puola, darbai nevyksta, frakcija skyla. Bet kuris trimetis netektų kantrybės. Todėl geriausia susitarti, kad tiesiog duokime jam ramybės. Pasivolios, pasidaužys ir aprims. Gal penkias minutes, gal ilgiau.

Būna sausas sausis – kai žmonės sausio mėnesį nė gramelio burnon neima. Tebūnie sausa vasara, vasara be Ramūno. Pakalbėkime apie gražius dalykus. Apie Lietuvą pavyzdžiui.

Bet jau visiškai rimtai: visą vasarą apie Ramūną nė žodžio“, – socialiniame tinkle rašė G.Landsbergis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.