Tarp kitko. Bajorystės liudijimus gavo dar ne visi

Kuo šiais laikais patikimiausia matuoti kieno nors įtaką?

 Vytautas Bruveris.<br>T.Bauro nuotr.
 Vytautas Bruveris.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2018, 6:28 AM

Aišku, ne visokiomis apklausomis ar reitingais, nes atsirado naujas matas.

Jeigu slaptosios tarnybos kokį nors asmenį sekė 10 ar bent 5 metus, o po to paskelbė, jog tas sektasis beveik užvaldė valstybę, kokių dar reikia įrodymų dėl jo svorio ir įtakos?

Taigi visi, kurių pavardės ir pokalbiai išdriekti VSD pažymų sraute, tekančiame pro visas valdiškas sienas, gali išdidžiai tas pažymas įsirėminti. Tai bus tikriausias paliudijimas, kad būtent ilgiausiai sektieji yra tikroji Lietuvos bajorija.

Nekreipkite dėmesio, kad tų pažymų autoriai jau išvadinti pasakininkais ar sapnuotojais, o tais sapnais grįsto Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto tyrimo išvados bus permirkusios politika ir dar su didžiule skyle per vidurį.

Štai po dar vieno nokdauno šiek tiek atitokę liberalai jau rėkauja, kad VSD nuklydo į lankas parašęs, kad „MG Baltic“, esą įkūręs Liberalų sąjūdį, jo lyderiu pasirinko E.Masiulį, nes P.Auštrevičius buvo koncernui „netinkamas“. „Palaukit, palaukit, betgi protokolai rodo, kad E.Masiulis net nekandidatavo į pirmininkus P.Auštrevičiaus naudai“, – dangaus šaukiasi liberalai, matyt, dar nesupratę esantys pakelti į bajorų luomą.

O štai pati prezidentė D.Grybauskaitė, kuriai visas šis jos anksčiau girtas „išburbuliavimas“ ir „išpūliavimas“ gerokai kirto jai pačiai per nosį ir reitingus, dabar jau dūsauja, kad to tyrimo išvados bus tik politinės ir neturės jokių realių teisinių padarinių.

Pagrįstai nusistebėjusi, kodėl tarp elito nešmėžuoja panašios į Karbauskio pavardės, D.Grybauskaitė naujųjų bajorų gretose kažkodėl nepasigedo konservatorių, kurie prie vieno stalo su „MG Baltic“ kunigaikščiais alų midų ragavo.

Trumpai sakant, šiuolaikinius Lietuvos bajorus, regis, galima skirstyti į du luomus – tuos, kurie sertifikuoti, bet vakarykščiai, ir tuos, kurie bus dar keletą metų sekami ir paminėti jau kito tyrimo išvadose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.