E. Jovaiša stabdo pataisas dėl Lietuvos istorijos kurso tarptautinėse mokyklose

Seimo Švietimo ir mokslo komiteto (ŠMK) vadovas „valstietis“ Eugenijus Jovaiša stabdo savo inicijuotas pataisas dėl Lietuvos istorijos mokymo šalyje veikiančiose tarptautinėse mokyklose.

Eugenijus Jovaiša<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Eugenijus Jovaiša<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milena Andrukaitytė (BNS)

Jun 17, 2018, 10:47 AM

„Situacija yra tokia, kad aš pats dar tyrinėju tą galimybę, noriu susitikti su tomis mokyklomis dar kartą, noriu dar kartą įsitikinti, kad nepadarysiu žalos. Abejoju, todėl nutariau nukelti“, – BNS sakė E. Jovaiša.

Seime šią savaitę planuota balsuoti dėl Lietuvos istorijos, geografijos bei pilietiškumo pagrindų mokymo šalyje veikiančiose tarptautinėse mokyklose, tačiau Švietimo įstatymo pataisa išimta iš darbotvarkės.

„Aš darau pauzę, kad galutinai apsispręsčiau, pasitaręs su mokyklomis“, – sakė komiteto pirmininkas.

Pataisa užsienio valstybių ir tarptautinių organizacijų švietimo programas vykdančias mokyklas Lietuvoje įpareigotų užtikrinti sąlygas mokytis Lietuvos istorijos, geografijos bei pilietiškumo pagrindų.

Pataisas E. Jovaiša argumentavo tuo, kad tarptautinėse mokyklose mokosi ne tik užsieniečių vaikai, bet ir lietuviai, ir „Lietuvos piliečiai, mokydamiesi teisėtai Lietuvoje veikiančiose mokyklose, neišeina visavertiško Lietuvos istorijos, geografijos ir pilietinio ugdymo kurso“.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.