Dėl korupcijos skandalo Panevėžio valdžioje R. Juknevičienė užsipuolė P. Urbšį

Specialiųjų tyrimo tarnybos (STT) pareigūnams antradienį atliekant kratas Panevėžio miesto savivaldybėje, kur tiriama mero Ryčio Mykolo Račkausko veikla, socialiniame tinkle „Facebook“ apie kratas pasisakė ir parlamentarė, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Panevėžio miesto skyriaus pirmininkė Rasa Juknevičienė.

 Naujienų portalui JP R. Juknevičienė teigė, kad atsakomybę turi prisiimti judėjimo KARTU lyderis P. Urbšys, nes jis atvedė Panevėžio merą į šį postą.<br> Lrytas.lt koliažas
 Naujienų portalui JP R. Juknevičienė teigė, kad atsakomybę turi prisiimti judėjimo KARTU lyderis P. Urbšys, nes jis atvedė Panevėžio merą į šį postą.<br> Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Raimonda Mikučionytė, jp.lt, BNS

Jun 19, 2018, 1:59 PM, atnaujinta Jun 19, 2018, 2:17 PM

„Povilo Urbšio eksperimentas su „švariausiu ir skaidriausiu“ judėjimu, atėjusiu į valdžią per rinkimų komitetą, žlugo. Dėl prarastų ketverių miesto metų visa atsakomybė tenka visų pirma judėjimo KARTU politiniam lyderiui“, – rašė politikė.

Naujienų portalui JP R. Juknevičienė teigė, kad atsakomybę turi prisiimti judėjimo KARTU lyderis P. Urbšys, nes jis atvedė Panevėžio merą į šį postą.

„R. Račkauskui reikėjo daug anksčiau padaryti išvadas, nes meras visiškai nepriėmė opozicijos kritikos, o visi jo atvesti į savivaldybę žmonės visada buvo taip pat nekritikuojami“, – teigė panevėžietė parlamentarė.

Priminsime, kad antradienio rytą STT pareigūnai apsilankė Panevėžio miesto savivaldybėje. Įtariama, kad Panevėžio miesto savivaldybėje galimai buvo piktnaudžiaujama tarnyba ir duodami neteisėti nurodymai savivaldybės administracijos valstybės tarnautojams, siekiant sudaryti palankias sąlygas kai kurioms įmonėms laimėti viešųjų pirkimų konkursus.

Kaip įtariama, už pažadėtą palankių sprendimų priėmimą galimai buvo atsilyginta kyšiais.

Anot STT, atliekamos kratos asmenų darbo vietose bei namuose, iš Panevėžio miesto savivaldybės ir kai kurių uždarųjų akcinių bendrovių paimti tyrimui reikšmingi dokumentai.

STT pareigūnai nurodė darbo vietoje pasilikti administracijos vadovui Rimantui Paužai, BNS sakė vicemeras Petras Luomanas.

Anot vicemero, jie abu turėjo vykti į susitikimą Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje.

„Jis liko savivaldybėje, dėl to kad… nieko nesakė, tik pasakiau, kad reikia, jog nevėluotumėme, nes susitikimas 10 valandą, pasakė – ne, važiuokite vieni. Taip, būtent tai ir pasakė pareigūnai“, – BNS sakė P. Luomanas.

Mero R. M. Račkausko telefonas antradienio rytą buvo išjungtas.

Meras buvo išrinktas kaip judėjimo „Povilas Urbšys už sąrašą KARTU“ atstovas. Kilus nesutarimams su P. Urbšiu, iš šio judėjimo pasitraukė beveik visa savivaldybės tarybos frakcija, įskaitant patį merą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?