Tarp kitko. Ar buvęs STT vadas susitepė kyšiu?

Iš pirmo žvilgsnio klausimas antraštėje gali skambėti šventvagiškai. Bet neskubėkite kategoriškai vertinti.

Arvydas Lekavičius, žurnalistas<br>V.Balkūno nuotr.
Arvydas Lekavičius, žurnalistas<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2018, 7:16 AM, atnaujinta Jun 28, 2018, 7:17 AM

Atsidėkojimas pasitraukiantiems aukštiems teisėsaugos pareigūnams postais už ištikimybę ar bent neutralumą – ne naujiena. Bene pirmasis tai patyrė buvęs Generalinės prokuratūros departamento vadovas A.Kliunka.

Kalbama, kad iškart po to, kai buvo išspirtas iš posto, A.Kliunka sulaukė prezidentės skambučio ir pasiūlymo eiti gerai mokamas pareigas Ignalinos atominėje elektrinėje.

Doras prokuroras šio pakyšio atsisakė ir iki šiol advokataudamas pats užsidirba duonos kąsniui. Bet netrukus panašų pasiūlymą iš karto priėmė iš darbo išmestas STT valdybos viršininkas V.Skirmantas.

Registrų centrui pradėjęs vadovauti buvęs STT direktorius S.Urbanavičius, žinoma, neigia gavęs kyšį ir viešai samprotauja apie būtinybę asmeniniu pavyzdžiu įrodinėti, kad ši įmonė būtų skaidri.

Bet ar jis pats tiki skaidriai atsisėdęs į šią kėdę?

Registrų centrui galintį vadovauti asmenį mėginta išrinkti dar vasarį, tačiau konkursas kažkodėl buvo atšauktas. Neva nesulaukta pakankamai kandidatų. Nors jau tuo metu sklido kalbos, kad ši kėdė ruošiama antrosios kadencijos STT nepanorusiam S.Urbanavičiui, o „Lietuvos rytas“ iš anksto paskelbė, kad seklių vadas laimės konkursą.

Kas galėtų paneigti, kad neatsitiktinai naujojo konkurso sąlygose buvo nuleista kartelė tiek dėl užsienio kalbų mokėjimo, tiek dėl išsilavinimo. Neliko ir reikalavimo dėl patirties bent 5 metus vadovaujant daugiau nei 500 darbuotojų kolektyvui, kuris užsiimtų informacinėmis technologijomis. Pakako, kad pretendentas būtų 5 metus dirigavęs bent 200 asmenų.

Tikriausiai tik sutapimas, kad praėjusių metų pabaigoje STT dirbo 263 žmonės.

Nors dėl ramybės gal geriau pamiršti visokius įtarinėjimus, nes to kyšio davėjai gali būti labai aukšti ir įtakingi. Ir labai labai skaidrūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.