Seime – jaunųjų konservatorių akcija „Pirmininkauju blaivus“

Seime įvykęs incidentas, kuomet Seimo pirmininko pavaduotojui Gediminui Kirkilui buvo mesti vieši kaltinimai, kad jis Seimo plenariniam posėdžiui pirmininkauja galimai neblaivus, šeštadienį rutuliojosi toliau.

Gediminas Kirkilas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gediminas Kirkilas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2018, 4:26 PM

Jaunuoju konservatoriumi prisistatęs Mindaugas Valentukevičius, pasitikdamas Seimo narius prie plenarinių posėdžių salės, dalino jiems raudonus ir žalius lipdukus, kuriuose buvo parašyta: „Pirmininkauju blaivus, nes myliu jus“.

„Turime įtarimą, kad buvo momentų, kai mūsų Seime buvo neblaivių žmonių. Mes norėtume kovoti su šituo dalyku, su neblaiviu valdymu. Norėtume, kad mums atstovautų blaivi valdžia, tai toks šitos akcijos tikslas. Žinome, kad „valstiečiai“ palaiko blaivumą, todėl raginame ir juos palaikyti šitą akciją“, – žurnalistų kalbintas sakė jaunasis konservatorius M. Valentukevičius.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcija kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotojo Jurgio Razmos viešų kaltinimų Seimo pirmininko pavaduotojui Gediminui Kirkilui, neva jis posėdžiui pirmininkauja neblaivus.

Frakcijos nuomone, tokiais įžūliais kaltinimais be pagrindo besimėtančių konservatorių elgesys turėtų būti apsvarstytas Seimo etikos komisijos.

Seimo konservatoriams kilus įtarimų dėl galimai alkoholį vartojusio Seimo vicepirmininko Gedimino Kirkilo, pats G. Kirkilas teigė alkoholį vartojantis saikingai, o tą dieną jo visai nevartojęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.