Kūdikio susilaukusiai šiauliečių šeimai – maloni staigmena

Pirmadienį dukters Rugilės susilaukę šiauliečiai Salomėja ir Martynas Labunskiai sulaukė malonios staigmenos. Ši šeima tapo pirmąja, kuriai padovanotas kūdikio kraitelis.

 Šiauliečių Labunskių šeimai pirmąjį kraitelį įteikė miesto meras A.Visockas.<br> V.Lebedžio nuotr.
 Šiauliečių Labunskių šeimai pirmąjį kraitelį įteikė miesto meras A.Visockas.<br> V.Lebedžio nuotr.
 Dukrelę Rugilę pagimdžiusi S.Labunskienė džiaugėsi dovanomis.<br> V.Lebedžio nuotr.
 Dukrelę Rugilę pagimdžiusi S.Labunskienė džiaugėsi dovanomis.<br> V.Lebedžio nuotr.
 Kūdikio susilaukę šiauliečiai nuo šiol gaus po kraitelį - Taryba skyrė pinigų šiai programai.<br> V.Lebedžio nuotr.
 Kūdikio susilaukę šiauliečiai nuo šiol gaus po kraitelį - Taryba skyrė pinigų šiai programai.<br> V.Lebedžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 4, 2018, 6:14 PM, atnaujinta Jul 4, 2018, 6:19 PM

Beveik 300 eurų vertės kraitelį, kuriame sudėti mažyliui būtiniausi drabužėliai, higienos reikmenys, nuo šiol gaus visos šiauliečių šeimos. Tiesa, dovana bus įteikiama tik toms poroms, kurių bent vienas narys oficialiai registruotas Šiaulių mieste.

Šiaulių miesto politikai šių metų pradžioje kraiteliui paskyrė 180 tūkstančių eurų, o dovana įteikiama nuo liepos 1-osios į pasaulį atėjusiems mažyliams.  

Į kraitelį patekusius daiktus atrinkti padėjo Moters ir vaiko klinikos specialistės, mažylius auginančios mamos. Jie patarė valdininkams, ką prieš viešąjį konkursą įtraukti į pageidaujamų daiktų sąrašą. Taip sąraše atsidūrė iš ekologiškų ir natūralių audinių pasiūti drabužėliai, rankšluosčiai, sertifikuoti higienos reikmenys, kremai.

Pirmadienio popietę 3 kg dukrelę pagimdžiusi S.Labunskienė neslėpė džiaugsmo dėl gautų dovanų. Apžiūrėjusi kraitelį, jauna mama pasidžiaugė, kad rado ne tik naudingų, bet ir madingų daiktų: „Manau, viskas auginant vaikutį pravers“.

Šiaulių miesto politikų iniciatyva pradžiugino ne tik šiauliečius, bet ir Suomijos ambasadorių Christerį Michelssoną. Jis atsiuntė oficialų sveikinimą pirmąjį kraitelį gavusiai šiauliečių šeimai. Mat Suomijoje ši tradicija gyvuoja jau septynis dešimtmečius – nuo pat 1948 m. kiekviena mažylio susilaukusi suomių šeima iš valstybės gauna ir kūdikio krepšelį.

Dovanų sulaukė ir pati Moters ir vaiko klinika. Jos vadovui Linui Rovui buvo įteikta plenere sukurta Angelo skulptūra „Auginantis gyvybę“. Jos autorius Egidijus Žilinskas. 

Pleneras Šiaulių dailės mokyklos kiemelyje įvyko direktorės Irenos Šliuželienės iniciatyva. Čia vykusiose atvirose medžio dirbtuvėse menininkai ir mokytojai su būreliu vaikų kūrė iš miesto centre per rekonstrukciją nupjautų liepų medienos.  Antrąjį gyvenimą gavę medžiai virto angelų skulptūromis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.