P. Gražulio pastabos dėl R. Žemaitaičio išvaizdos pokyčių sulaukė kritikos

Seimo Etikos ir procedūrų komisija ketina pasiūlyti iš Teisės aktų registro išbraukti parlamentaro Petro Gražulio įregistruotą „asmeninio pobūdžio“ rezoliuciją, kurioje reiškiamas susirūpinimas dėl Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio sveikatos ir išvaizdos pokyčių.

Petras Gražulis<br>T.Bauro nuotr.
Petras Gražulis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jadvyga Bieliavska (ELTA)

Jul 4, 2018, 1:13 PM

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos nariai mano, kad P. Gražulis pažeidė Valstybės politikų elgesio kodeksą, kuriame kalbama apie pagarbą valstybei ir žmogui.

Trečiadienį vykusiame posėdyje Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Rita Tamašunienė sakė, kad cenzūruoti politikų teikiamų dokumentų projektų negalima, tačiau toks būdas asmeniniams ginčams viešinti yra netinkamas.

„Kitų šalių parlamentuose rezoliucijos yra teikiamos reaguojant į svarbius įvykius šalyje ar pasaulyje“, – pastebėjo R. Tamašunienė.

Ji pažymėjo, kad jau ir anksčiau buvo siūlyta P. Gražuliui susilaikyti nuo tokių „asmeninio pobūdžio“ rezoliucijų.

P. Gražulis Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo rezoliucijos projektą „Dėl priežiūros ir pagalbos suteikimo“, kuriame reiškia susirūpinimą partijos pirmininko parlamentaro R. Žemaitaičio „asmeninio ir viešo gyvenimo radikaliais pokyčiais“.

„Seimo narys Remigijus Žemaitaitis pastaruoju metu akivaizdžiai sunyko, itin greitai neteko daug svorio, per porą mėnesių sulyso kone perpus, ir šie pokyčiai atsirado tik radikaliai pakeitus jo poziciją Rolando Pakso ir TS-LKD atžvilgiu“, – sakoma rezoliucijos projekte, primena ELTA.

Jame pažymima, kad pastaruoju metu Seimo narys R. Žemaitaitis „pradėjo dergti Rolandą Paksą, remti TS-LKD ir D. Grybauskaitės iš anksto išsakytas pozicijas“.

„Yra akivaizdu, kad sveikas, psichiškai darnus asmuo taip nemotyvuotai nesielgtų“, – sakoma rezoliucijos projekte.

Šių metų sausį Seimo narys P. Gražulis reiškė susirūpinimą dėl psichinės sveikatos būklės Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijoje. Todėl radikaliais pareiškimais garsėjantis parlamentaras siūlė Seimui paprašyti Seimo Priklausomybių prevencijos komisijos, pasitarus su atitinkamais Seimo komitetais ir Vyriausybės institucijomis, „organizuoti nemokamos psichologinės ir (ar) psichiatrinės pagalbos teikimą, o esant reikalui – stacionarų gydymą Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovams“.

Beje, politikas visai nejuokavo, nes Seimo posėdžių sekretoriate jis įregistravo Seimo rezoliucijos projektą „Dėl veiksmingos pagalbos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijai suteikimo“.

Jame siūloma konstatuoti, kad daugelis pastarojo meto Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovų pareiškimų ir veiksmų „turi akivaizdžių klinikinių paranojos, persekiojimo manijos ir šizofrenijos požymių“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.