Nepakeičiamajai direktorei parodė duris

Atšaukiama iš pareigų. Tokią žinią ketvirtadienį išgirdo 35 metus Šiaulių miesto lopšeliui-darželiui „Berželis“ vadovavusi Nijolė Marcišauskienė. Tarybos nariai posėdyje iš pradžių dar kartą balsavo nepritariantys jos pateiktai ataskaitai, o po to išreiškė nepasitikėjimą šia vadove.

N.Marcišauskienei po 35 metų teks palikti direktorės postą.<br>G.Šiupario nuotr.
N.Marcišauskienei po 35 metų teks palikti direktorės postą.<br>G.Šiupario nuotr.
Ketvirtadienį vykęs posėdis išsiskyrė aistromis, kurios virto ir asmeniniais įžeidinėjimais.<br>G.Šiupario nuotr.
Ketvirtadienį vykęs posėdis išsiskyrė aistromis, kurios virto ir asmeniniais įžeidinėjimais.<br>G.Šiupario nuotr.
Lopšelio-darželio "Kūlverstukas" direktorės R.Jonikaitės likimas turėtų paaiškėti po mėnesio.<br>G.Šiupario nuotr.
Lopšelio-darželio "Kūlverstukas" direktorės R.Jonikaitės likimas turėtų paaiškėti po mėnesio.<br>G.Šiupario nuotr.
Visuomenininkų grupelė posėdyje politikams pateikė savų reikalavimų.<br>G.Šiupario nuotr.
Visuomenininkų grupelė posėdyje politikams pateikė savų reikalavimų.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 5, 2018, 6:20 PM, atnaujinta Jul 5, 2018, 6:27 PM

Tai neturėjo būti didelė staigmena, nes N.Marcišauskienės ataskaita Tarybos pritarimo negavo antrus metus iš eilės. Tačiau ji tikėjosi išsilaikyti poste bent iki rugpjūčio pabaigos, kai baigsis dar viena kadencija.

Rado ne vieną užtarėją

Tiesa, atsisakyti skandalų išgarsintos darželio vadovės nebuvo taip paprasta, nes dalis politikų mūru stojo už N.Marcišauskienę. Ypač aktyvūs buvo socialdemokratai, kurie net apeliavo į politikų moralę ir sąžinę. Ir tai suprantama, nes jie gynė bendrapartietę.

Socialdemokratas Gedeminas Vyšniauskas graudeno, kad direktorė visą gyvenimą paskyrė miestui, vaikams, tad su ja reiktų tinkamai atsisveikinti – leisti dirbti iki kadencijos pabaigos, padėkoti ir garbingai išlydėti.

Po ilgų ir audringų ginčų vykusiame balsavime paaiškėjo, kad už atšaukimą iš pareigų balsuota vos balso persvara – 16 politikų pasisakė už, 13 susilaikė, o 2 buvo prieš.

N.Marcišauskienė posėdyje nedalyvavo dėl ligos. Ją nuo liepos 10-osios pavaduos kita darbuotoja.

Išgarsino „mirusios sielos“

Nuo pat lopšelio-darželio „Berželis“ įkūrimo šiai įstaigai vadovavusi N.Marcišauskienė net buvo teisiama, bet ir skandalinga istorija neišjudino jos kėdės.

Įtakingų užtarėjų tarp Šiaulių politikos veteranų nestokojanti vadovė prieš dešimtmetį buvo įkliuvusi dėl įstaigoje įdarbintų „mirusių sielų“.

N.Marcišauskienės seife buvo rasta banknotų prikimštų vokelių, darbuotojai liudijo, kad dalį uždirbtų pinigų atiduodavo vadovei. Už rankos sučiupta N.Marcišauskienė išsyk prisipažino ir ėmė atgailauti. Šiaulietės atgaila įtikino teismą, todėl baudžiamasis persekiojimas buvo nutrauktas, o direktorei skirta tik bauda. Šiaulių miesto savivaldybės vadovai irgi buvo ypač gailestingi – išskalbė korumpuotos veikėjos drapanas.

Darželyje – žuvies virsmo „stebuklingi“

Šių metų pradžioje Valstybinės maisto ir veterinarijos specialistai atliko neplaninį patikrinimą, o N.Marcišauskienė vadovaujama įstaiga atsidūrė dar vienos skandalingos istorijos epicentre. Tikrintojai užgriuvo, kai gavo mažylių tėvų skundų dėl prasto maitinimo, ypač mažų porcijų.

Tikrintojams teko pripažinti, kad lopšelio-darželio „Berželis“ auklėtiniai išties skriaudžiami. Mat tądien mažyliams turėjo būti patiekta keptos lašišos, bet lėkštėse buvo jūrinės lydekos gabalėliai.

Negana to, paaiškėjo, kad atitirpinant žuvį liko kiek daugiau kaip pusė – net 47 proc. buvo nurašyta į nuostolius. Lopšelio-darželio darželio atstovams nukaito ausys, kai buvo pabaksnota į dokumentus. Mat važtaraščiuose nurodyta, kad ši žuvis buvo sušaldyta sausuoju būdu – nuostoliai atitirpinant negalimi.

Tądien vaikai pusalkaniai liko ne tik dėl kažkur išgaravusios žuvies. Tyrimas parodė, kad žuvis buvo kepama nenaudojant kiaušinio plakinio, nors būtent tai nurodyta recepte. Kad gabalėliai būtų didesni, išmanios kepėjos naudojo dukart daugiau džiūvėsėlių.

Mažiesiems buvo patiektos ir „pagerintos“ burokėlių ir žirnelių salotos – daržovės buvo apšlakstytos ne moliūgų sėklų, o alyvuogių aliejumi.

Ketvirtadienį Šiaulių taryba turėjo balsuoti dėl nepasitikėjimo ir lopšelio-darželio „Kūlverstukas“ direktore Regina Jonikaite, kurios ataskaitai nepritarta praėjusiame posėdyje. Tačiau atšaukti šią ilgametę vadovę pristigo politinės valios – procedūra bus kartojama po mėnesio. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.