Valstiečio skundai smogė jam pačiam

Prieš metus Valstiečių ir žaliųjų sąjungos Varėnos skyrių supurtė skandalas, kai už sūnaus sumušimą areštinėje atsidūrė vicepirmininkas Žydrūnas Marcinkevičius, o dabar aiškintis prokurorams turi skyriaus pirmininkas Marijonas Čapkovskis.

M.Čapkovskį užklupo nemalonumai.
M.Čapkovskį užklupo nemalonumai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-11 12:30, atnaujinta 2019-01-30 17:15

Įtarimų, kad M.Čapkovskis gali klastoti dokumentus, kilo po to, kai šio valstiečio vadovaujama Varėnos rajono tarybos Antikorupcijos komisija esą vienbalsiai nutarė kreiptis į Seimo Antikorupcijos komisiją dėl galimo nepotizmo savivaldybės administracijoje.

Raštas į Vilnių buvo nusiųstas kartu su anoniminiu skundu, kurį esą buvo gavęs M.Čapkovskis.

Šiame skunde buvo linksniuojami liberalai meras Algis Kašėta ir administracijos vadovas Alvydas Verbickas.

Ypač kliuvo A.Verbickui, kuris buvo kaltinamas, esą būdamas Vilniaus evangelikų reformatų parapijos seniūnų tarybos pirmininkas į darbą savivaldybėje pakvietė dirbti tris su šia bažnyčia susijusius žmones.

O A.Kašėta buvo kaltinamas, kad savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja įdarbino savo krikšto sūnaus motiną.

Galėjo sukeisti dokumentus

Tačiau jau po to, kai raštas su anoniminiu skundu apie nepotizmą buvo išsiųstas į Vilnių, kai kurie posėdyje dalyvavę rajono Antikorupcijos komisijos nariai ėmė tvirtinti, kad joks panašaus pobūdžio skundas išvis nebuvo nagrinėjamas.

Anot komisijos narių, posėdyje vienbalsiai buvo nutarta Seimui siųsti visai kitą dokumentą, o M.Čapkovskis jį galėjo sukeisti su anoniminiu skundu.

Kreipėsi į prokuratūrą

Tai, kad anoniminis skundas nebuvo svarstomas savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijos posėdyje, jos nariai patvirtino ir etikos sargams.

Etikos komisija jau anksčiau buvo įspėjusi M.Čapkovskį, kad piktnaudžiaudamas savo, kaip komisijos pirmininko, įgaliojimais jis įvairioms teisėsaugos institucijoms siunčia melagingus skundus.

Šįkart nutarta kreiptis į prokuratūrą, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo valstiečio piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo.

Pateikė namų darbų

Iš pradžių Alytaus apylinkės prokuratūra atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą. Bet šį sprendimą teismui apskundė Varėnos savivaldybės tarybos Etikos komisijos pirmininkas Audrius Saulynas.

Druskininkų apylinkės teismas šį skundą patenkino ir nurodė pradėti ikiteisminį tyrimą.

Teisėjų teigimu, tirdami skundą tyrėjai nesigilino į kai kurias esmines aplinkybes. Tarp jų ir į tai, kad nebuvo aiškinamasi, ar iš tiesų posėdžio metu M.Čapkovskis sukeitė dokumentus.

Rajono politikas ginasi

Pats M.Čapkovskis „Lietuvos rytui“ sakė nieko nežinantis apie jo atžvilgiu pradėtą ikiteisminį tyrimą.

„Man nebuvo jokio tikslo klastoti dokumento, nes aš, kaip Varėnos savivaldybės tarybos narys, gautą skundą galėjau tiesiogiai nusiųsti Seimui net neinformavęs savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijos“, – teigė valstietis.

Jis taip pat neigė pats sau rašęs anoniminį skundą.

M.Čapkovskis ilgą laiką vadovavo Varėnos ir Šalčininkų rajonų policijos komisariatams. 2015 metais kaip asociacijos „Laikas permainoms“ narys jis dalyvavo rinkimuose į Varėnos rajono savivaldybės tarybą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.