Vidaus reikalų ministras žada drastiškas permainas ir darbuotojų atleidimus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė jau pasirašė įstatymus dėl valstybės tarnybos pertvarkos.

Eimutis Misiūnas imais pertvarkų.<br>T.Bauro nuotr.
Eimutis Misiūnas imais pertvarkų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2018, 8:23 AM

Priimtame įstatymų pakete numatyta, kad nustatant darbo užmokestį konkrečiam valstybės tarnautojui daugiau sprendimo galios turės jo vadovas, atsisakyta kvalifikacinių klasių, jos taip pat turėdavo įtakos tarnautojo darbo užmokesčiui, valstybės tarnautojo pareiginė alga bus skaičiuojama bazinį dydį dauginant iš nustatyto koeficiento. Įtakos darbuotojo atlyginimui turės valstybės tarnautoją į pareigas priimantis asmuo.

Opozicija jau anksčiau yra išsakiusi nuogąstavimų, kad ši tvarka gali atverti kelią vadovų valstybės tarnyboje piktnaudžiavimui. Tiesa, įstatymo projekto autoriai įsitikinę, kad , kad tai leis geriems darbuotojams padidinti atlyginimus ir taip į valstybės tarnybą pritraukti daugiau kvalifikuotų profesionalų.

Žinių radijo laidoje „Pozicija“ dalyvavęs vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas sakė: „Puiki žinia, prezidentė pasirašė įstatymą, tad jokių kliūčių nebaigti reformos nėra. Paraleliai vyksta ir kitos reformos – viešųjų paslaugų tobulinimo reforma.“ Anot jo,būtina mokyti darbuotojus greičiau dirbti, optimizuoti procesus, taupyti savo darbo laiką.

Ministras priminė sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos veiksmus ir tai, kad ministerijoje dalijami atleidimo lapeliai ir užsiminė, kad jis taip pat ieškos būdų, kaip mokėti didesnius atlyginimus savo vadovaujamos ministerijos specialistams.

E.Misiūnas teigė, kad keisis ministerijoje darbo pobūdis – bus organizuojama darbo veikla grupėse ir taip bus pagreitintas sprendimų priėmimas, dokumentų rengimas. Anot jo, jei dabar dokumentas s po ministerijos koridorius klajoja net 2-3 mėnesius, tai ateityje šis terminas sutrumpės.

Ministras atviravo, kad ministerijoje bus atleista dalis darbuotojų, tiesa, nepatikslino, koks skaičius darbuotojų galėtų būti atleisti. Jis tikino, kad būtina optimizuoti žmogiškuosius resursus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.