Vieni valdininkai atostogauja egzotiškuose kraštuose, kiti namuose

Kauno savivaldybės koridoriai vasarą gerokai ištuštėję. Dalis valdininkų dar atostogauja, kiti jau spėjo pailsėti ir grįžti į darbą. O kaip ir kur atostogauja miesto vadovai?

V.Matijošaitis su L.Stonkiene pavasarį pirmą kartą aplankė Monaką.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
V.Matijošaitis su L.Stonkiene pavasarį pirmą kartą aplankė Monaką.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
G.Petrauskas su šeima ir draugų kompanija 11 dienų keliavo po Graikiją.
G.Petrauskas su šeima ir draugų kompanija 11 dienų keliavo po Graikiją.
S.Kairys su šeima šią savaitę atostogavo Latvijos kurorte Liepojoje.
S.Kairys su šeima šią savaitę atostogavo Latvijos kurorte Liepojoje.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 14, 2018, 10:19 PM

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis įprastai renkasi trumpas, vos kelių dienų, atostogas. Per jas skrenda pailsėti į kokį nors Europos miestą ar apsilanko parodose.

Vienu metu šią savaitę atostogų išėję vicemerai Povilas Mačiulis ir Simonas Kairys su šeimomis ir neseniai gimusiomis atžalomis pasirinko poilsį prie Baltijos jūros.

Vicemerė Rasa Šnapštienė vieną vasaros atostogų savaitę praleido ilsėdamasi namuose. Rudens atostogoms ji rinksis ramų poilsį lietuviškoje sodyboje.

Administracijos direktorius Gintaras Petrauskas vasarą atostogaudamas aplankė Graikiją, o žiemą vyks slidinėti į kalnus.

Mėgavosi kalnais ir jūra

Kauno meras V.Matijošaitis šįmet atostogavo kelis kartus. Miesto vadovo atostogos buvo vos po keletą dienų.

Meras atostogų vyko su širdies drauge Loreta Stonkiene. Žiemą pora ir dar keli bičiuliai buvo slidinėti Italijos kalnuose. Kovą jie keturias dienas praleido Monake, kur gėrėjosi jūra, o birželį trims dienoms skrido į Briuselį (Belgija), kur vyko pasaulinė žuvies produktų paroda. V.Matijošaitis su drauge taip pat buvo Turkijoje ir Ispanijoje.

V.Matijošaitis tikino, kad vasarą jam smagiausia laiką leisti ir ilsėtis Lietuvoje.

„Mūsų šalis labai graži, čia tikrai yra ką veikti ir kuo gėrėtis. Tam skiriame dažną vasaros savaitgalį. O vadinamųjų rimtų ilgų atostogų tolimų šalių kurortuose nesirenkame. Mums patinka nuvykti į užsienio miestus, kuriuos gana greitai galima pasiekti. Pasivaikštome kelias dienas, apžiūrime įdomybes ir grįžtame į gimtinę“, – pasakojo meras.

Sudomino Latvijos kurortas

Šią savaitę atostogaujantis vicemeras S.Kairys su žmona Deimante ir beveik keturių mėnesių dukterimi Amelija pirmiausia apsilankė Telšiuose. Iš šio miesto politikas yra kilęs, jame gyvena S.Kairio artimieji.

Po poros dienų viešnagės gimtinėje vicemeras su šeima išvyko į Latvijos kurortą Liepoją, kur mėgavosi paplūdimiu ir šilta jūra, apžiūrėjo miesto įžymybes. Jų Liepojoje netrūksta.

„Šįmet mūsų atostogos visiškai kitokios, nei būdavo anksčiau. Gimus mažajai rinkomės ramesnį poilsį. Mums puikiai pavyko, nes ir pailsėjome, ir pamatėme daug įdomybių“, – kalbėjo S.Kairys, kuris kitą savaitę bus darbe.

Tą pačią savaitę atostogų su šeima išvyko ir kitas vicemeras P.Mačiulis. Jis su žmona Birute ir 5 mėnesių sūnumi Jonu ilsėjosi Juodkrantėje. Į šį ramų Lietuvos kurortą Mačiuliai vyksta kone kasmet.

„Šiųmetes mūsų atostogas galima pavadinti – pagal Jonuką. Derinamės prie jo miego ir valgymo. Anksčiau viskas būdavo paprasčiau“, – kalbėjo P.Mačiulis.

Šiais metais vicemeras daugiau atostogų turėti neplanuoja. Kitų metų pradžioje jis su šeima planuoja išvykti pailsėti į kokią nors šiltą šalį.

Nori ramaus poilsio sodyboje

Vicemerė R.Šnapštienė rugpjūčio pradžioje poilsiavo savaitę. Atostogas ji praleido namuose.

„Esu aplankiusi daugybę šalių dar tuomet, kai dirbau universitete. Vicemerės darbe taip pat netrūksta komandiruočių. Kad pailsėčiau, man nereikia vykti toli“, – kalbėjo R.Šnapštienė.

Vicemerei maloniausia būti tyloje, gamtoje, kur nėra daugybės žmonių. Jos teigimu, geresnės vietos už ramų poilsį Lietuvos kaime ar atokioje sodyboje nėra ir būti negali.

„Atostogauti dar planuoju rugsėjo pabaigoje arba spalio pradžioje. Man nepatinka drybsoti saulėje tirštai nugultuose kurortų paplūdimiuose ar vaikščioti po triukšmingus miestus. Kur kas smagiau vaikščioti po lietuvišką mišką, važinėti dviračiu, sportuoti, laiką leisti su savo Berno zenenhundų veislės šunimi Maila.

Apkeliavo dalį Graikijos

Administracijos direktorius G.Petrauskas dvi savaites atostogavo birželį. Su šeima ir draugų kompanija jis 11 dienų keliavo po Graikiją.

„Apkeliavome nemažą dalį žemyninės Graikijos, pabuvome Atėnuose, kur lankėmės pirmąkart, po to ilsėjomės Zakinto saloje. Mane pakerėjo įstabi gamta ir istorinis palikimas. Ne be reikalo Graikija vadinama civilizacijos lopšiu“, – sakė G.Petrauskas.

Kaunietis tikino, jog atostogoms įprastai renkasi kokią nors užsienio šalį, kad praplėstų akiratį ir pažintų naujus kraštus. Vyras mėgsta pažinti ir Lietuvą, po kurią su šeima keliauja dažną savaitgalį.

G.Petrauskas atostogų eiti dar žada žiemą. Tuomet administracijos direktorius vyks slidinėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.