E. Jankevičius iki šiol nežino, ką kaltinti dėl įkalinimo įstaigose randamų narkotikų

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ pakomentavo dabartinę įkalinimo įstaigų situaciją. Iš žiniasklaidos dėmesio centro ši tema jau nedingsta keletą savaičių. Tačiau ministro teigimu, situacija įkalinimo įstaigose yra rami. Ir ekspertai jau turi būdų, kaip situaciją išspręsti.

Visuomenės susidomėjimas įkalinimo įstaigų darbų iki šiol nedingsta. <br>M.Patašiaus nuotr.
Visuomenės susidomėjimas įkalinimo įstaigų darbų iki šiol nedingsta. <br>M.Patašiaus nuotr.
Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius teigia, kad situacija įkalinimo įstaigose jau yra kontroliuojama. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius teigia, kad situacija įkalinimo įstaigose jau yra kontroliuojama. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 16, 2018, 8:41 AM, atnaujinta Aug 16, 2018, 8:42 AM

Ministras įvardijo, kokia situacija yra dabar įkalinimo įstaigose.

„Kol kas situacija yra rami. Mes riaušių nesitikėjome, bet įvedėme specialiosios paskirties pareigūnų pajėgas, nes gavome informacijos, kad gali būti nedideli kalinių veiksmai, siekiant sukompromituoti administracijas. Nuteistiesiems nepatinka, kad jie yra perskirstomi į kitas įstaigas, planuojame atskirti itin pavojingus kalinius. Tokia galimybė egzistavo“, – motyvus aiškino ministras.

Jis sutiko, kad kaliniai neramūs ir dėl itin dažnų patikrinimų. E.Jankevičiaus teigimu, prieš kelias dienas atliktos kratos metu Pravieniškių pataisos namuose buvo rastas nemažas narkotinių medžiagų kiekis. Ministras teigė, kad iki šiol nežino, ką oficialiai dėl to kaltinti.

„Tokios detalios informacijos, per ką tos medžiagos patenka, aš nežinau. Tokie asmenys jau nebedirbtų, ar būtų suimti, jei yra kalbama apie prižiūrėtojus. Vertiname įvairią informaciją, vyksta ikiteisminis tyrimas“, – „Žinių radijo“ eteryje kalbėjo ministras, pripažindamas, kad ši situacija gali būti ir prižiūrėtojų atsakomybė. Bet kol kas „šešėlio mesti nenori“.

Jis teigė, kad įkalinimo įstaigų negalima vadinti valstybe valstybėje. „Kalėjimų administracija nėra praradusi valdžios, nuteistieji pabėgti negali. Viduje, taip, kai kuriuose padaliniuose egzistuoja kastos, tai yra negerai ir blogai. Kaliniai negali būti žeminami, bet tokie reiškiniai nėra unikalūs, didesni tokio elgesio mastai užfiksuojami ir kitose ES šalyse“, – pasakojo E.Jankevičius.

Ministras tikėjosi, kad rengiant kamerinio tipo patalpas kaliniams būtų išvengta ir tolimesnio subkultūrų egzistavimo. Nes šiuo metu įkalinimo įstaigose gyvena maždaug po 20 žmonių, o kamerinio tipo patalpose gyventų po 2. „Perkelsime po vieną, gal po 2 asmenis patalpoje, grėsmė būti žeminamam praktiškai išnyksta“, – pasakojo ministras.

Jis taip pat pasakojo, kad šiuo metu jau planuojamame kitų metų biudžete atlyginimai prižiūrėtojams yra keliami. Šiuo metu ką tik pradėjęs dirbti įkalinimo įstaigos prižiūrėtojas uždirba mažiau, nei 600 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.