Tarp kitko. Sofos generolams be parado – neramu

Kurioje srityje Lietuva turėtų ne tik pasivyti Prancūziją, Lenkiją, bet ir pralenkti pačias JAV? Ogi karinės jėgos demonstravimo. Taip sumąstė vienas ryškiausių konservatorių Talibano atstovų, dešinysis radikalas Laurynas Kasčiūnas.

 Vytautas Bruveris.
 Vytautas Bruveris.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2018, 6:19 AM

Šis sofos generolas iš Seimo oficialiai kreipėsi į krašto apsaugos ministrą R.Karoblį ir kariuomenės vadą J.V.Žuką ragindamas surengti kuo įspūdingesnį kariuomenės paradą, o ne vien Garbės sargybos kuopos eitynes. Jei ne šiemet, tai kitąmet.

Pagrindiniai konservatoriaus argumentai: kuo mes prastesni, jei toks paradas buvo Lenkijoje, įspūdingą paradą kasmet rengia prancūzai. Bet svarbiausia, anot politiko, mūsų jėgos demonstravimas, įtraukiant ir kitų NATO šalių atstovus, įkvėptų karingumo visuomenei, ypač jaunimui.

L.Kasčiūno numylėtinės radikaliai dešiniosios lenkų valdžios pavyzdys, aišku, įkvepiantis, kaip ir perspektyva ginklais pasirungti su prancūzais.

Bet didžiausias Seimo nario įkvėpėjas greičiausiai buvo JAV prezidentas D.Trumpas, įsakęs surengti įspūdingą karinį paradą priešams išgąsdinti ir pačiam savo galia pasididžiuoti.

Tik štai bėda – parado sąmatai artėjant prie 100 milijonų dolerių jis buvo atidėtas. Mat visi D.Trumpo priešai iškart prisiminė jo raginimus taupyti karinių manevrų su sąjungininkais sąskaita, ėmė trimituoti, kad tokios akcijos – beprasmis pinigų švaistymas, be to, priminta, jog tokie renginiai labiau mėgstami autoritarinių režimų, pavyzdžiui, Rusijos.

Tačiau L.Kasčiūnui visa tai – nė motais: kol JAV trypčioja, bent mes pažvanginkime ginklais. Tiesa, sunku pasakyti, kiek toks paradas, o kartu pinigų švaistymas, įkvėps Ameriką ir kitas NATO valstybes, taip pat neaišku, kaip smarkiai išgąsdinsime Rusiją, kuriai tas žvanginimas ir būtų skirtas.

Visa tai nesvarbu. Užtat kaip smagiai papramogaus karingasis konservatorius ir jam šią idėją greičiausiai įkvėpę antpečiuoti didžiūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.