Eugenijus Gentvilas jau žino, kokia politinės korupcijos bylos baigtis laukia jo partijos

Žinių radijo laidoje „Opozicija“ Lietuvos liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas teigė, kad jokiomis naujienomis apie politinės korupcijos bylą pasidalinti negali, mat ir pats jokių naujienų neturi.

E. Gentvilas tiki, kad jo partija bus išteisinta.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
E. Gentvilas tiki, kad jo partija bus išteisinta.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
E. Gentvilas tiki, kad jo partija bus išteisinta.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E. Gentvilas tiki, kad jo partija bus išteisinta.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 24, 2018, 8:27 AM, atnaujinta Aug 24, 2018, 11:10 AM

„Partijai pareikšti įtarimai, o prokuroras pasakė, kad šie įtarimai išplaukia iš buvusio partijos lyderio Eligijaus Masiulio veiksmų. Kaltinamajame akte nėra nė vieno sakinio, kuriame būtų kalbama apie partijos veikimą, kalbama apie Masiulį (Eligijų – Aut. past.), Steponavičių (Gintarą – Aut.past.) ir Gustainį (Šarūną – Aut. past.)“, – aiškino jis.

E.Gentvilas teigė, kad kaltinamajame akte partija minima tik du kartus. „Ką prokuroras įtarinės teisme apie partijos veiklą, nes 450 puslapių jis nenagrinėja partijos veiklos?“

Politikas teigė, kad veikiausiai „MG Baltic“ koncernas įsivaizdavo, kad remia partiją, o kur atsidūrė pinigai – jau kitas klausimas.

„Prokuroras negali vadovautis iškrypusia logika. Partija jokių veiksmų neatliko ir prokuroras apie juos nerašo, partijos kaltinamajame akte nėra. Ar verta mūsų advokatams sėdėti posėdžiuose, nes žiūrint į kaltinamąjį aktą bus paskelbta, kad partija bus išteisinta“, – buvo įsitikinęs E. Gentvilas.

Partijos lyderis džiaugėsi, kad jo paties pavardė kaltinamajame akte paminėta tik kartą. „Mūsų advokatas nesupranta, ką jis veiks teisme. Apie Liberalų sąjūdį kalbos nebus, nes teisme kalbėsime tik apie tai, kas parašyta kaltinamajame akte“, – sakė jis ir pridūrė, kad reguliarūs vizitai į teismo posėdžius tęsis veikiausiai iki 2020 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.