A. Veryga pasakė, kodėl verta uždrausti rūkyti balkonuose ir lauko kavinėse

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ pasakė, kaip jo manymu, turėtų atrodyti draudimas rūkyti viešose vietose.

A. Veryga pasakė, kodėl verta uždrausti rūkyti balkonuose ir lauko kavinėse.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A. Veryga pasakė, kodėl verta uždrausti rūkyti balkonuose ir lauko kavinėse.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2018, 8:34 AM, atnaujinta Aug 28, 2018, 9:04 AM

Ministras teigė, kad negalima sakyti, jog dabartinė valdžia eina prie visuotinio draudimo rūkyti. „Toks draudimas būtų realus, jei būtų galima uždrausti tabaką kaip medžiagą. Tada būtų galima realiau kalbėti apie draudimus“, – sakė A.Veryga.

Jis teigė, kad ir dabar vietų, kuriose galima rūkyti, yra pakankamai. „Aš manau, kad vietų rūkyti yra daugiau, nei pakankamai, jei kas nori rūkyti – ras ir kur. Siūlymuose yra įvardijamos konkrečios vietos, kuriose norima uždrausti rūkyti – lauko kavinės, balkonai. Idėja tokia, kad ten, kur būna daugiau žmonių, ne tik rūkantis asmuo. Šiaip logika turėtų būti tokia, kad joks nerūkantis žmogus neturėtų būti verčiamas kvėpuoti kito asmens cigaretės dūmais. Nesvarbu, kas tas žmogus būtų – kaimynas, ar panašiai“, – pasakojo ministras.

Jo teigimu, visuomenė tokio draudimo laukia. „Kiek man tenka stebėti visuomenės diskusijas ir apklausas, visuomenė tikrai laukia. Tikiuosi, kad ateityje Lietuva taps panaši į Kaliforniją. Kurioje užsirūkius prie kitų asmenų, galima sulaukti tikrai gana griežtų priekaištų“, – kalbėjo A.Veryga.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad Sveikatos apsaugos ministerijos parengtose Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisose, nurodoma, kad bus siūloma įteisinti vienodą cigarečių pakuotę, uždrausti demonstruoti jas parduotuvėse, neleisti rūkyti daugiabučių balkonuose, lauko kavinėse, paplūdimiuose ir kitose vietose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.