R. Karoblis apie Rusiją: „Deja, mūsų kaimynė kelia grėsmę“

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ pakomentavo vakarykštį Jungtinės Karalystės premjerės Theresos May vieša paskelbimą, kad jų policija surinko pakankamai įrodymų apkaltinti du rusus esą apnuodijusius buvusį dvigubą rusų agentą Sergejų Skripalį ir jo dukrą Juliją. Pasak pareigūnų – tai rusiškus pasus turintys Aleksandras Petrovas ir Ruslanas Boširovas. Rusijos tarnybos tokias kalbas griežtai neigia.

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2018, 8:36 AM

Krašto apsaugos ministras R.Karoblis pripažino, kad į tokį Rusijos veiksmą turi sureaguoti ir Lietuva.

„Deja, mūsų kaimynas kelia grėsmę, tiek tiesioginę, tiek nuo hibridinių, kibernetinių, propagandinių iki teroristinių aktų.Viskas priklauso nuo šalies pozicijos, jei ji yra aiški – būti agresyviems ir parodyti pasauliui, kad jie yra jėga, atgrasymas ar yra tos, kurios yra proporcingos, jei pasirinktas metodas yra toks. Specifiniais atvejais, pasikartojimai gali būti galimi“,

Paklaustas, ar Skripalių apnuodijimas ir po jo sekę veiksmai gali iššaukti rimtesnį konfliktą, R.Karoblis pasakojo, kad prognozuoti Rusijos veiksmus yra sunku.

„Aš manau, kad tai yra tik papildomas elementas į visą dėlionę – reikia žinoti, kokia ta Rusija yra. NATO ir vakarų šalys nesugebėjo atsibusti, kai vyko Gruzijos karas, bet tikrai atsibudo ties Krymo okupacija ir aneksija, bei šio konflikto tęsimu. Ne veltui staiga Baltijos šalyse atsirado JAV kuopos. Tada visiems ir atsivėrė, kad mūsų kaimynas tampa konvencine grėsme“, – „Žinių radijuje“ kalbėjo R.Karoblis.

Jo teigimu, tai kad šiuo metu vyksta hibridinis karas, neturėtų nuraminti, kad neprasidės konkretūs karo veiksmai. „Hibridinis karas gali būti preliudija konvencianiams. Tačiau ar galima mes Rusiją 100 procentų prognozuoti“, – retoriškai klausė ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.