Arūnas Dumalakas. Vilniaus antrokų R.Šimašius plaukti taip ir neišmokino

Garsiais pažadais prasidėjusios dviejų baseinų statybos dabar jau nieko gero nežada.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2018, 7:00 AM

Nors Fabijoniškių baseine spėjo nusifilmuoti meras R.Šimašius ir buvęs sostinės vadovas A.Zuokas, kada šis vilniečiams labai reikalingas objektas bus atidarytas, dar neaišku. Gal spalį, gal dar vėliau.

Tie, kurie dabar piktinasi vėluojančiomis pabaigtuvėmis, turėtų išmokti suprasti pažadus žarsčiusių miesto vadovų žodžius. Juk praėjusių metų vasarą iškilmingai būsimo Fabijoniškių baseino vietoje įkasant kapsulę buvo pasakyta: iškils per devynis ar dvylika mėnesių. Niekas ir nesakė, kad po tiek laiko baseinas bus atidarytas.

Todėl tie, kas dabar aiškina, jog atidarymas turėjo įvykti dar šį pavasarį, tegul įsiklauso į sumaniai žarstytus pažadus. Apie atidarymą niekas ir nekalbėjo – tik apie statybos pabaigą.

O dabar priremti prie sienos valdininkai nieko konkretaus nepasako. Esą vyksta Fabijoniškių trumpojo baseino atidavimo darbai, nors šią giesmelę girdime nuo balandžio.

Vienintelė viltis – tarstelėtas žodis, kad tikslesnė baseino atidarymo data paaiškės kitą savaitę, priduriant: „Jeigu viskas vyks sklandžiai.“

Dar vasarą savivaldybė lyg tarp kitko užsiminė, kad į baseiną jau leidžiamas vanduo. Nemažai laiko po to nutekėjo, vanduo ir sušvinkti turėjo.

Tie, kurie patikėjo dar skambesniu pažadu, kad Vilniuje greitai bus ne vienas, o du baseinai, turėtų nuvažiuoti į Lazdynus, pasižiūrėti, kaip vien vėjai švilpauja statybvietėje.

Nejudanti krano strėlė, nutilę statybininkų balsai. Valdžiai bent užteko drąsos pripažinti, kad Lazdynų baseino statybos pabaiga vėluos dėl ginčų su rangovais.

O juk ir šio baseino statybos pradžia buvo triukšminga. Dar nenugriauto buvusio baseino patalpomis vedžiojo ekskursijas, garsūs plaukikai pasakojo, kokiomis prastomis sąlygomis treniravosi, ir dėkojo valdžiai už dar net nepradėtą statyti baseiną.

Pasimokius iš Fabijoniškių baseino jau keturių mėnesių atidavimo vertintojams ir rūpinimosi higienos pasu istorijos galima spėti, kad baseino Lazdynuose statybos pabaigą ir atidarymo ceremoniją skirs ne ką trumpesnis laikotarpis.

Kur tai matyta, kad plaukikams treniruotis tenka važiuoti į Širvintas ar Elektrėnus! Be to, grįžo į mokyklas moksleiviai, kur jiems lankyti plaukimo pamokas?

Čia reikėtų prisiminti dar vieną pažadą, šį kartą – R.Šimašiaus. Praėjusių metų pabaigoje jis tikino, kad šios kadencijos valdžios tikslas – išmokyti visus Vilniaus antrokus plaukti.

Tuo metu plaukimo pamokas lankė 800 antrokų, o pastačius Fabijoniškių ir Lazdynų baseinus, kaip žadėjo meras, plaukti mokysis 3360 moksleivių.

Savivaldos rinkimai – kitų metų vasarį. Jeigu Fabijoniškių baseinas ir atvers duris, sunku tikėtis, kad visi antrokai iki to laiko taps plaukikais. Tad tenka pamiršti dar vieną valdžios pažadą. Pustrečio tūkstančio antrokų būriui reikės laukti geresnių laikų.

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.