Prasižengusiems vairuotojams – naujas išsigelbėjimas: ranką tiesia klebonas

Prasižengusiems vairuotojams atsirado nauja galimybė atgauti vairuotojo pažymėjimą. Jiems reikia užsukti į Garliavos Švč.Trejybės bažnyčią, gauti klebono tarpininkavimo raštą, o jau tuomet paskubėti į teismą. Teisėjams žadamas Dievo atlygis.

Klebonas G.Urbštas parašė mažiausiai tris tarpininkavimo raštus vairuotojo pažymėjimą praradusiems parapijiečiams.<br>M.Patašiaus nuotr.
Klebonas G.Urbštas parašė mažiausiai tris tarpininkavimo raštus vairuotojo pažymėjimą praradusiems parapijiečiams.<br>M.Patašiaus nuotr.
Garliavos klebonas užtaria ir tuos, kurie prie mašinos vairo sėda neblaivūs.
Garliavos klebonas užtaria ir tuos, kurie prie mašinos vairo sėda neblaivūs.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 13, 2018, 6:18 AM, atnaujinta Sep 13, 2018, 9:53 AM

Kauno rajono Garliavos gyventoją 65 metų Alvydą Zaicą nemalonumai užgriuvo 2017-ųjų rudenį, kai policijos pareigūnai sustabdė jo vairuojamą automobilį ir nustatė vidutinį girtumą – 2,18 promilės alkoholio.

Teismas iš garliaviškio metams atėmė teisę vairuoti transporto priemonę, bet praėjus pusmečiui A.Zaica kreipėsi į Kauno apylinkės teismą prašydamas vairuotojo pažymėjimą grąžinti anksčiau.

Vyras pateikė ir Garliavos Švč.Trejybės bažnyčios klebono Gintaro Urbšto pasirašytą raštą, kuris nustebino teisėjus.

Laiduotoja tapo sutuoktinė

Pernai spalio 3 dieną ties Mastaičių kaimu (Kauno r.) sustabdytas A.Zaica, vairavęs automobilį „Ford Mondeo“, pareigūnams prisipažino išgėręs butelį „Starkos“. Vyras tikino, kad labai gailisi dėl tokio savo poelgio.

Kadangi A.Zaicai buvo nustatytas didesnis kaip 1,5 promilės girtumas, policijos pareigūnai atliko ikiteisminį tyrimą, o baudžiamoji byla atsidūrė ant Kauno apylinkės teismo teisėjų stalo.

Nuosprendis paskelbtas 2017-ųjų gruodžio 5 dieną.

Kaunietis buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą 2 metų laikotarpiui. Laiduotoja tapo A.Zaicos sutuoktinė.

Teismas taip pat nutarė atimti teisę A.Zaicai metus sėsti prie automobilio vairo ir konfiskuoti automobilį „Ford Mondeo“.

Tarpininkavo klebonas

Šįmet vasaros pradžioje A.Zaica kreipėsi į Kauno apylinkės teismą prašydamas sutrumpinti draudimo vairuoti laiką.

Garliaviškis įteikė ir Švč.Trejybės bažnyčios klebono G.Urbšto pasirašytą charakteristiką-tarpininkavimą.

Šiame rašte teigiama, kad parapijos vardu kreipiamasi į teismą ir prašoma parapijiečiui A.Zaicai grąžinti vairuotojo teisės.

G.Urbštas rašė, kad A.Zaica dirba bendrovėje „Kauno tiltai“, vykdyti darbo pareigas jam būtinas automobilis, todėl prašoma teisėjų gailestingumo.

„Už Jūsų gerumą teatlygina Jums Viešpats Dievas“, – trumpą raštą baigė klebonas G.Urbštas.

Gelbėjo dar du parapijiečius

G.Urbštas patvirtino rašęs raštą Kauno apylinkės teismui, nes pažįsta A.Zaicą, dažnai mato jį bažnyčioje per mišias.

„Man nesunku parašyti ir pasakyti gerą žodį, o galutinį sprendimą dėl teisių grąžinimo priims teismas“, – tikino G.Urbštas.

Ar jam žinoma, kad parapijietis buvo sulaikytas girtas vairuojantis automobilį?

„Aš pernelyg nesigilinau ir žmogaus nekamantinėjau. Jis man tik pasakė, kad padarė vienintelę didelę klaidą gyvenime, o darbe labai reikalingas automobilis“, – kalbėjo dvasininkas.

G.Urbštas atskleidė, kad panašius raštus parašė dar dviem parapijiečiams, kurie dėl šiurkščiai pažeistų Kelių eismo taisyklių prarado teisę kurį laiką vairuoti transporto priemonę. Tiesa, šie du vyrai buvo nubausti ne už tai, kad vairavo išgėrę.

Tokio rašto teisėja dar nebuvo regėjusi

Laima Šeputienė

Kauno apylinkės teismo teisėja

„Nuteistas asmuo, kuris kreipiasi į teismą su prašymu pirma laiko grąžinti vairuotojo pažymėjimą, turi teisę pateikti prašymą pagrindžiančius duomenis.

Šioje byloje teismas iš Aleksoto dekanato Garliavos Švč.Trejybės parapijos klebono yra gavęs nuteistojo charakteristiką-tarpininkavimą.

Darbdavio tarpininkavimas, tarkime, administracinio nusižengimo bylose, išvis yra įprasta praktika.

Mano teisėjavimo praktikoje baudžiamojoje byloje pirmą kartą buvo gauta tokio pobūdžio charakteristika, bet noriu atkreipti dėmesį, kad ji nesuteikia pirmenybės prieš kitus byloje pateiktus duomenis.

Priimant sprendimą bus remiamasi teisės aktais, teismų praktika ir ši charakteristika bus vertinama kartu su kitais byloje esančiais duomenimis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.