Garbės piliečio regalijas atsiėmė po dviejų metų – trukdė liga

Palangos garbės piliečio regalijas atsiėmė Lenkijos mokslininkė ir buvusi šios šalies ministrė. Tai dėl užklupusios ligos ji galėjo padaryti tik po dvejų metų.

Palangos garbės piliečio ženklą M.Omilanowska vadina svarbiausiu gyvenime.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Palangos garbės piliečio ženklą M.Omilanowska vadina svarbiausiu gyvenime.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-19 15:16

„Tai yra didžiausias mano apdovanojimas, kurį kada nors gyvenime esu gavusi“, – taip Palangos mero Šarūno Vaitkaus įteiktas miesto garbės piliečio regalijas įvertino Lenkijos mokslininkė, kultūros istorikė profesorė 58 metų Malgorzata Omilanowska.

Nuo 2012 metų ji buvo Lenkijos kultūros ir nacionalinio paveldo viceministrė, o nuo 2014 metų liepos iki 2015 metų lapkričio vidurio ėjo ministro pareigas.

Palangos garbės piliečio vardas žinomai lenkų mokslininkei buvo suteiktas už 2011 metais paskelbtą mokslinę monografiją „Pabaltijo Zakopanė. Palanga Tyszkiewiczių laikais“, kurioje pristatomas XIX a. antrosios pusės ir XX a. pradžios Palangos kurortas, jo architektūra, istorija, kultūra, grafų Tiškevičių paveldas.

Iki šiol tai yra vienas išsamiausių to laikotarpio Palangos mokslinių tyrimų.

2016-ųjų gruodį už išskirtinius nuopelnus Palangos miestui bei jo vardo garsinimą Lietuvoje ir užsienyje, veiklą mokslo ir kultūros srityje Lenkijos mokslininkei buvo suteiktas Palangos garbės piliečio vardas.

Regalijos naujajai kurorto garbės pilietei buvo įteiktos praėjus beveik dvejiems metams nuo šio vardo suteikimo. Nesyk į Palangą kviesta M.Omilanowska atvykti negalėjo dėl sunkios ligos.

Po šįmet atliktos operacijos mokslininkė džiaugėsi, kad klastinga liga atsitraukė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.