E. Gentvilas sutinka, kad opozicijos lyderiu galėtų tapti G. Landsbergis, bet viskas ne taip paprasta

Lietuvos Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ penktadienį sakė, kad opozicijos lyderio paieškos nebus lengvos.

Gabrielius Landsbergis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2018, 8:51 AM

Ketvirtadienį liberalė Aušrinė Armonaitė pranešė, kad inicijuoja susitarimą dėl opozicijos lyderio.

Visgi, E.Gentivlas gana skeptiškai vertinga galimybę jį išsirinkti.

„Galime ir išsirinkti, bet aš vėl vakar išgirdau, kad mes čia sužlugdėme pačioje kadencijos pradžioje. Jei pradedame nuo kaltinimų viską, tai bus sunku susitarti. Aš manau, kad antradienį mes frakcijoje svarstysime šį klausimą. Nes manome, kad konservatoriai turi būti pirmi eilėje traukti burtus, jų yra daugiau. Bet negi mums reikia eiti pas konservatorius ir sakyti, gerbiamieji ponuliai, gal norite“, – „Žinių radijo“ eteryje klausė E.Gentvilas.

Jis teigė, kad gali atsitikti ir taip, kad konservatoriai, kurių opozicijoje yra daugiausiai, išrinks tokį lyderį, kuris lyderiu atrodo tik jiems.

„Tie, kurie turi daugiau, gali parinkti opozicijos lyderiu žmogų, kurio mes gal visai nelaikome lyderiu“, – problemą pabrėžė E.Gentvilas.

„Mes tikrai pripažįstame, kad konservatoriai turi prioritetą į opozicijos lyderį, bet iš jų pusės turi būti kažkokie veiksmai ir apsisprendimai“, – kalbėjo liberalų vadovas.

Jo teigimu, jam, kaip opozicijos lyderis, įtiktų ir konservatorių pirmininkas G.Landsergis.

„Opozicijos lyderis gali tapti ir nesantaikos obuoliu. Jis gali užsimanyti kalbėti opozicijos vardu, ką nori“, – teigė jis.

„Aš bijau, kad dažnu atveju nepavyktų susitarti, tada opozicijos lyderis galėtų tapti techninis lyderis, derinantis Seimo narių komandiruotes“, – „Žinių radijo“ eteryje sakė E.Gentvilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl D. Kuolys rausta iš gėdos?