Mykolui Majauskui siūloma sustabdyti narystę Seimo komisijoje

Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos pirmininkas Robertas Šarknickas siūlo konservatoriui Seimo nariui Mykolui Majauskui bent jau laikinai sustabdyti narystę komisijoje, kad nebūtų sėjama abejonė tiems žmonėms, kurie yra patyrę smurtą ir kitus skaudžius dalykus.

Mykolas Majauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mykolas Majauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2018, 10:43 AM

„Nieko nenoriu teisti, tačiau toks darbas jautrioje komisijoje neturi kelti sumaišties, kuri tęsiasi jau ilgą laiką.

Kol netyla kalbos ir galimai vis naujai atsirandančių įtarimų ir kreipimosi dėl šmeižto – smurto apraiškos, nuoširdžiai siūlau konservatoriui Seimo nariui Mykolui Majauskui, Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos nariui, bent jau laikinai sustabdyti narystę komisijoje, kad nebūtų sėjama abejonė tiems žmonėms, kurie yra patyrę smurtą ir kitus skaudžius dalykus.

Kad sukurta jo paties komisija nepaliktų žmonėms abejonių nepasitikėjimui komisija. Kaip komisijos pirmininkas prašau tik mažo supratimo“, – sako R. Šarknickas.

Seimo narių grupė kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją ir prašo ištirti ne tik galimai nederamą M. Majausko elgesį su moksleivėmis, bet ir po asmenų liudijimų kilusio skandalo sekusius Seimo nario veiksmus, primena ELTA.

Šių metų pradžioje viešoje erdvėje pasirodė informacija apie galimą Seimo nario M. Majausko seksualinį priekabiavimą prie moksleivių.

Pasak Seimo narių grupės kreipimosi iniciatoriaus Stasio Jakeliūno, abejonės dėl nederamo Seimo nario elgesio nėra išsklaidytos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.