Vytautas Bruveris. Kada tai užknis?

Koks ginklas geriausias kovoje su politiniu popsu? Žinoma, politinis popsas! Tokia paprasta taisykle vadovaujasi netgi save pagrindine tradicine ir klasikine Lietuvos partija tituluojantys konservatoriai.

Vytautas Bruveris.
Vytautas Bruveris.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2018, 8:24 AM, atnaujinta Sep 27, 2018, 8:25 AM

Kaip kitaip galima vertinti šios partijos rinkimų į Europarlamentą sąrašo viršuje atsidūrusį profesorių L.Mažylį?

Juokingiausia šios naujienos pranešimo proga surengtoje konservatorių viešųjų ryšių akcijoje kaip tik ir buvo tai, kad ir L.Mažylis, ir jo bendražygiai aiškino, jog svarbiausia – kovoti su „radikaliu populizmu“.

O koks yra vienas ryškiausių populizmo požymių? Žinoma, rinkėjų vilionės scenos, verslo, sporto ar kitų sričių įžymybių veidais ir vardais.

Taip, L.Mažylis – konservatorių partijos narys nuo 1995-ųjų. Negana to, dar 2009 metais jis dalyvavo Europarlamento rinkimuose.

Tada į sąrašą šis kandidatas buvo įrašytas 20-as, o rinkėjai jį kilstelėjo į 18-ąją vietą.

Bet tai nepaneigia fakto, jog kaip politinė figūra jis iki šiol buvo artimas nuliui, o vienu konservatorių sąrašo lyderių L.Mažylis bus tik dėl to, kad rado vieną Vasario 16-osios Akto originalų ir dėl to tapo savotiška žvaigžde.

Taigi šiuo požiūriu dešinieji niekuo nesiskiria nuo tų, iš kurių patys šaiposi, kai šie savo sąrašus puošia sportininkais ar muzikantais.

Įdomu, kada tai ims rimtai erzinti rinkėjus, kuriems tokiais veiksmais rodoma, jog jie laikomi naiviausia prekybos centrų pirkėjų mase.

Antai portalo lrytas.lt apklausoje apie L.Mažylio tapimą dešiniųjų sąrašo vėliavnešiu dalyvavę skaitytojai signalizuoja, kad kone pusei jų tai ne prie širdies: „Specialiai nebalsuosiu, nes tai – manipuliavimas rinkėjais.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.