Prasidėjus mokslo metams Kaune suskato ieškoti švietimo įstaigų vadovų

Kauno švietimo ir ugdymo įstaigos gyvena laukimu ir nerimu. Ne vienai jų ieškoma naujo vadovo. Pedagogai įsitikinę, kad tokia pertvarka turėtų vykti neprasidėjus mokslo metams.

19 lopšelių-darželių ieškoma vadovų.<br>M.Patašiaus nuotr.
19 lopšelių-darželių ieškoma vadovų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2018, 6:09 PM

Savivaldybė ieško direktorių Kauno I muzikos mokyklai ir Aleksandro Stulginskio mokyklai-daugiafunkciam centrui, taip pat naujų vadovų 19 vaikų lopšelių-darželių. Didžiosios dalies naujų vadovų reikia dėl to, kad pasibaigė jų vadovavimo kadencija, nes tose pačiose įstaigose jie dirbo ilgiau kaip 30 metų.

Kauno I muzikos mokyklos direktorius Jonas Kazlauskas, čia direktoriumi dirbęs 43 metus, taip pat rengiasi palikti savo postą ir planuoja tapti pensininku.

„Įsigaliojus Švietimo įstatymo papildymui dėl kadenciją baigusių mokymo ir ugdymo įstaigų vadovų dabar jų ieškoma paskubomis, viduryje mokslo metų, ir tai nėra gerai. Pokyčius reikėjo daryti artėjant mokslo metų pradžiai arba jiems pasibaigus. Dabar permainos tik kelia sumaištį“, – įsitikinęs ilgametis pedagogas.

Taip pat J.Kazlauskas sakė, kad, jo nuomone, savivaldybei iš karto rasti tiek daug naujų direktorių bus sudėtinga.

„Dar viena problema – Kaune buvo nuspręsta, kad direktoriai negali mokyti vaikų. Todėl kai viduryje mokslo metų jų kadencija baigsis, žmonės tiesiog liks be darbo ir be pajamų šaltinio. Pertvarkos turėjo vykti pamažu, per trejus metus“, – pažymėjo J.Kazlauskas.

Kauno savivaldybės Personalo valdymo skyriaus vedėja Eglė Andriuškienė sakė, kad Aleksandro Stulginskio mokyklos-daugiafunkcio centro direktorius iš pareigų traukiasi pats ir dabar jam jau vadovauja laikinas vadovas.

5 lopšelių-darželių vadovų darbo vietos atsilaisvino vienai vadovei išėjus iš darbo šalių susitarimu ir keturis darželius reorganizavus prijungiant prie kitų įstaigų.

Kauno I muzikos mokyklai ir 14 lopšelių-darželių naujų vadovų ieškoma dėl sausio 1-ąją visoje šalyje įsigaliojusio Švietimo įstatymo straipsnių pakeitimo ir papildymo.

Šiuo metu į naujų vadovų pareigas yra 17 pretendentų. Dar 2 ketina dalyvauti konkursuose. Manoma, kad jų bus ir daugiau. Pedagogų kompetencijas šiuo metu vertina Nacionalinė mokyklų vertinimo agentūra. Atrankos skirtingose įstaigose vyks lapkričio 5–30 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.