Rokiškėnai pakraupę – darbininkai iš Azerbaidžano įžūliai persekiojo jaunas merginas

Įsidarbinę Rokiškyje karšti Azerbaidžano atstovai neiškentė neparodę dėmesio vietos merginoms. Jie tol persekiojo gražuoles gatvėse, kol kilo baisus šurmulys ir prisistatė policija. Užsieniečiai gi teisinosi, kad jų šalyje taip įprasta rodyti moterims dėmesį.

 Asociatyvi nuotrauka.<br>Lrytas.lt nuotr.
 Asociatyvi nuotrauka.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

panskliautas.lt

Oct 9, 2018, 2:43 PM, atnaujinta Oct 9, 2018, 2:50 PM

Persekiojo iki pat namų

Kelias dienas Rokiškis ūžė kaip avilys. Žmonės vieni kitiems iš lūpų į lūpas ir socialiniais tinklais dalinosi kraupia žinia apie neva Rokiškyje siautėjančius tamsaus gymio priekabiautojus.

Rokiškėnai pastebėjo, kad nepažįstamųjų dėmesio sulaukė jaunos moterys ir merginos. Važiuodami mašina vyriškiai pro langus iškišdavo galvas ir kalbindavo šaligatviais einančias rokiškėnes.

Garsiais šūksniais jie reiškė susižavėjimą dailiomis merginomis ir rankų mostais kvietė sėstis į jų mašiną. Dar, aišku, ir garsiai signalizuodavo.

Kai kurias nužiūrėtas merginas jie sekdavo kone iki pat namų.

Sunerimę rokiškėnai dalinosi, kad merginų sekimas dažniausiai prasidėdavo prie didelės parduotuvės. Kai paauglės bėgdavo slėptis, vyrai sekdavo mašina paskui jas į daugiabučių kiemus, važiuodavo visur iš paskos, kur tik jos eidavo.

Policijai niekas nepranešė

Rokiškio policijos viršininkas Eugenijus Šopis stebėjosi, kad nė vienas rokiškėnas nesusiprato apie tai pranešti pareigūnams.

„Nė vieno pranešimo per Bendrąjį pagalbos centrą nesulaukėme. Apie tai sužinojome kitais kanalais ir ėmėme aiškintis, kas vyksta“, – dėstė viršininkas.

Socialiniais tinklais ir iš žmonių kalbų gauta informacija padėjo pareigūnams nustatyti jaunuolius. Paaiškėjo, kad taip dėmesį žavioms rokiškėnėms rodė du Azerbaidžano piliečiai. Vienam jų – 27 metai, kitas šiek tiek vyresnis.

Atsiprašė – tai reiškia, kad suprato

Pareigūnų žiniomis, užsieniečiai legaliai dirba vienoje Rokiškio įmonėje, tvarkančioje miesto šilumos trasas.

„Vienas jų šiek tiek kalbėjo rusiškai, tad supratome, kad jie taip rodė dėmesį moterims“, – sakė policijos Veiklos skyriaus viršininkas Robertas Krasauskas.

Azerbaidžaniečiai teisinosi, kad nieko blogo nedarė, nes pagal jų šalies tradicijas tai esą normalu.

Kadangi vyrai nusikaltimo nepadarė, o policija negavo gyventojų nusiskundimų dėl jų netinkamo elgesio, pareigūnai svetimšalius tik įspėjo.

Jiems buvo paaiškinta, kad taip rodyti moterims dėmesį mūsų šalyje nepriimtina.

„Tikimės, kad suprato mūsų perspėjimą, nes atsiprašė“, – sakė E.Šopis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.