Seimas pritarė dviejų ministerijų pavadinimų keitimui

Idėja keisti Švietimo ir mokslo bei Ūkio ministerijų pavadinimus toliau skinasi kelią Seime. Ketvirtadienį po svarstymo už įstatymo projektą pasisakė 66 parlamentarai, prieš 7, o susilaikė 17 Seimo narių.

Švietimo ir mokslo ministerija.<br>D.Umbraso nuotr.
Švietimo ir mokslo ministerija.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2018, 12:37 PM

Opozicijos atstovai kėlė valdantiesiems klausimų dėl pokyčių reikalingumo ir kaštų. Konservatorius Jurgis Razma klausė, ar verta investuoti lėšas į iškabų ir teisės aktų keitimą, tuo tarpu jo kolegė Gintarė Skaistė abejojo, ar keičiant pavadinimus nėra imituojamos reformos.

Tiesa, siūlymas pervadinti Ūkio ministeriją į Ūkio ir inovacijų ministeriją sulaukė mažiau kritikos nei ketinimai Švietimo ir mokslo ministerijos pavadinimą papildyti sportu. Dalis parlamentarų palaikė liberalės Aušrinės Armonaitės siūlymą sporto reikalus prijungti prie sveikatos apsaugos, tačiau Seimas tokį siūlymą atmetė.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovai klausė valdančiųjų, ar sprendimas pakeisti Švietimo ir mokslo ministerijos pavadinimą nėra būdas rasti pretekstą atstatydinti ministrę Jurgitą Petrauskienę.

„Jei valdantieji pripažintų, kad tas pavadinimo keitimas yra toks elegantiškas būdas pakeisti dabartinę ministrę, kuri nesusitvarko ir su dabartinėmis sritimis, o pridėjus dar vieną tikrai nesusitvarkys, priėmime ir balsuočiau „už“, – tikino J. Razma.

ELTA primena, kad pataisą teikusi švietimo ministrė J. Petrauskienė teigė, kad pakeitus ŠMM pavadinimą būtų sudarytos prielaidos reikšmingai padidinti sporto prestižą visuomenėje, valstybės bei savivaldybių institucijose ir įstaigose, taip pat pagerinti tarptautinį bendradarbiavimą fizinio aktyvumo ir sporto srityse. Tikimasi, kad taip pat būtų sustiprintas ministerijos vaidmuo sporto srityje.

Keisti Ūkio ministerijos pavadinimą siūloma siekiant kurti modernų valstybės požiūrį ir atkreipti dėmesį į šiuolaikišką ekonominių procesų reguliavimą, o visų pirma – į inovacijas, kurios sudaro svarbų pagrindą valstybės ekonomikos augimui.

Anot iniciatorių, ministerijos pavadinimas tiksliau reprezentuotų ministerijos veiklos sritį, pobūdį ir pagrindinius tikslus, taip jos pavadinimas būtų labiau suprantamas tarptautinei bendruomenei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.