S. Skvernelis apie sunaikintą įrašą: „Man neįdomu, tai ne mano atsakomybė“

Neseniai iš Japonijos grįžęs Premjeras Saulius Skvernelis duodamas interviu LRT radijo laidai „Ryto garsai“ teigė, kad dėl sunaikinto Vyriausybės pasitarimo įrašo kažkas bando padaryti sensaciją.

Saulius Skvernelis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-10-16 07:50, atnaujinta 2018-10-16 09:48

„Buvo pateiktas nekokybiškas protokolas ir tobulintinas įstatymas (dėl duomenų teikimo iš Regsitrų centro - red.), Vyriausybė priėmė sprendimą, kad įstatymą reikia tobulinti, o įdingą praktiką, kai duomenys buvo teikiami nesilaikant įstatymų, nemokamai ir nesilaikant sutarčių...

Be abejo, žiniasklaida yra verslas, bet kuri įmonė turi siekti pelno, bet diskusijos, kad žurnalistams teikti ar neteikti informacijos, nebuvo“, – apie audringą reakciją sukėlusio garso įrašo ištrynimą kalbėjo premjeras ir teigė nepamenantis, kad pokalbio pasitarime metu būtų nuskambėję kokie nors nekorektiški palyginimai.

Anot premjero, pasitarime net buvo siūlyta, kad už naudojimąsi Registrų centro paslaugomis žiniasklaidos bendrovės galėtų mokėti vos simbolinį vieną centą.

S.Skvernelio teigimu, dabar sprendimas priimtas tik laikinai ir artimiausiu metu šis klausimas bus svarstomas Seime.

„Tai klausimas kanceliarijai, tai įprasta praktika. Atleiskite, man tai nėra įdomu, tai nėra mano tiesioginė atsakomybė“, – paklaustas, kodėl vis tik įrašas buvo sunaikintas, kalbėjo premjeras. S.Skvernelis teigė, kad jei teismas nuspręs, jog įrašas turi būti atkurtas, taip ir bus padaryta.

„Neatrodo, turime laikytis nuosekliai ir kiekvienu atveju (rinktis – aut. past.) taikyti ar netaikyti įstatymus“, – sakė premjeras, paklaustas, ar vis tik jam neatrodo, kad įrašą reikėjo paviešinti.

Pirmadienį premjeras Saulius Skvernelis, grįžęs iš Japonijos, savo feisbuko paskyroje pateikė atsakymą dėl didžiulį ažiotažą ir daugybę klausimų sukėlusio Vyriausybės sprendimo ištrinti tai, ką jis Vyriausybės pasitarime kalbėjo apie nepriklausomą žiniasklaidą. Premjeras pabrėžia niekada nesiekęs varžyti žiniasklaidos laisvės. Bet siūlo atkreipti dėmesį į tai, kad parlamentiniai tyrimai parodė, jog žiniasklaida yra papirkinėjama. Todėl premjeras siūlo kelti klausimą, ar verta valstybės institucijoms teikti ir toliau milijonus eurų žiniasklaidos priemonėms. Premjeras užsimena, kad šiuos pinigus būtų vertingiau panaudoti remiant skurdžiausiai gyvenančias šeimas.

„Kartu, jei mes norime kalbėti apie žiniasklaidos laisvę nuo politikų kišimosi, verta pakalbėti ir apie dešimtis milijonų eurų, kuriuos kasmet iš valstybės institucijų gauna žiniasklaidos priemonės. Ar tų pinigų nebūtų verta panaudoti kitaip – pavyzdžiui, remti skurdžiausiai gyvenančias šeimas, kurių tragedijos neretai ir atsiduria žiniasklaidos dėmesio centre?“, – sako S. Skvernelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.