Telšių meras P. Kuizinas po triukšmingo vakarėlio: „Ar jau įvesta komendanto valanda?“

Telšiuose taip triukšmingai paminėta Vietos savivaldos diena, kad neapsieita be policijos pareigūnų įsikišimo. Už viešosios rimties trikdymą bauda paskirta vienai iš šventės organizatorių – Telšių rajono savivaldybės darbuotojai Skaistei Sadonytei.

 Telšių apskrities verslo inkubatoriaus salėje Telšių rajono savivaldybės darbuotojai triukšmingai atšventė Vietos savivaldos dieną, kurią vainikavo policijos vizitas.<br> G. Akavickienės nuotr.
 Telšių apskrities verslo inkubatoriaus salėje Telšių rajono savivaldybės darbuotojai triukšmingai atšventė Vietos savivaldos dieną, kurią vainikavo policijos vizitas.<br> G. Akavickienės nuotr.
 Šalia Verslo inkubatoriaus daugiabutyje gyvenantys žmonės, nebeapsikentę šventės dalyvių rėkavimo, iškvietė policiją.<br> G. Akavickienės nuotr.
 Šalia Verslo inkubatoriaus daugiabutyje gyvenantys žmonės, nebeapsikentę šventės dalyvių rėkavimo, iškvietė policiją.<br> G. Akavickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 16, 2018, 12:05 PM, atnaujinta Oct 16, 2018, 12:10 PM

Šventėje dalyvavęs rajono meras Petras Kuizinas, atrodo, pyktelėjęs ant policijos, mat, jo nuomone, didelio triukšmo nebuvo.

Įstatymas už triukšmą numato iki 80 eurų baudą

Spalio 10-ąją šventinis renginys vyko Telšių apskrities verslo inkubatoriaus, esančio Sedos gatvėje, salėje. Apie 22 val. 22 min. triukšmo nebeapsikentusi gretimo namo gyventoja iškvietė policiją.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Audronė Ralytė informavo, kad, pasak pranešėjos, salėje vyksta renginys, garsiai groja muzika, rėkaujama.

Pareigūnams nuvykus minėtu adresu, triukšmo faktas pasitvirtino. Kaip teigė policijos atstovė A. Ralytė, už renginį atsakingai moteriai (gimusi 1985 m.) surašytas administracinio nusižengimo protokolas dėl viešosios rimties trikdymo ir paskirta 10 eurų bauda.

Administracinių nusižengimų kodeksas numato, kad šauksmai, švilpimas, garsus dainavimas arba grojimas muzikos instrumentais, kitokiais garsiniais aparatais ar kiti triukšmą keliantys veiksmai gatvėse, aikštėse, parkuose, paplūdimiuose, viešajame transporte ir kitose viešosiose vietose, o vakaro (nuo 19 iki 22 val.) ir nakties (nuo 22 iki 7 val.) metu – ir gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose, kai tai trikdo asmenų ramybę, poilsį ar darbą, užtraukia baudą nuo 20 iki 80 eurų.

Savivaldybės atstovė: „Tai nebuvo „pjankė“

Savivaldybės administracijos Teisės ir administravimo skyriaus vyriausioji specialistė (viešųjų ryšių) S. Sadonytė patvirtino buvusi viena iš šventės organizatorių. Pasiteiravus, kodėl prisiėmė atsakomybę dėl triukšmo, teigė, jog tuo metu, kai atvyko policijos pareigūnai, buvusi lauke, be to, ji prisidėjo prie renginio organizavimo.

S. Sadonytė tikino, jog muzika buvo leidžiama iš grotuvo ir, jos nuomone, ne per garsiai. Be to, Savivaldybės darbuotoja teisinosi, jog šventė vykusi pramonės rajone, kur nėra gyventojų.

Būdama telšiškė, S. Sadonytė turėtų žinoti, kad šalia Verslo inkubatoriaus, kur vyko vakarėlis, stovi daugiabutis namas. Jis puikiai matomas važiuojant pagrindine Sedos gatve. O daugiabutyje gyvena šeimos su vaikais, suprantama, norinčios ramybės, kurią numato įstatymas.

Specialistės teigimu, Vietos savivaldos dienai skirtas renginys prasidėjo oficialia dalimi, kur pagerbti ilgamečiai Savivaldybės darbuotojai, išdirbę 10, 15, 20 ir 25-erius metus. Susirinkę buvo apie 60 žmonių.

Renginyje skambėjo gyva klasikinė muzika, susirinkusiuosius savo pasirodymu linksmino šokėjai. S. Sadonytė pasakojo, kad oficialioji dalis užtruko gana ilgai, darbas vyko komandose.

Šventei einant į pabaigą, kaip sakė S. Sadonytė, muzika buvo leidžiama iš grotuvo. O būtent kokios dainos – lietuviškos ar užsienietiškos, skambėjo, kurios sutrikdė daugiabučio gyventojų ramybę, šventės organizatorė sakė neprisimenanti.

„Savivaldybės šventės kasmet organizuojamos kultūringai, tai nebuvo „pjankė“, – tikino baudą užsidirbusi Savivaldybės viešųjų ryšių atstovė.

Meras dėl triukšmo nesijaučia kaltas

Paklaustas apie atšvęstą Vietos savivaldos dieną, Telšių rajono savivaldybės meras P. Kuizinas pritilo ir kiek pamąstęs atsakė: „O ką aš galiu pasakyti.“

Mero nuomone, vyko normali šventė, skambėjo muzika, buvo daug žmonių, jie norėjo šokti.

Rajono vadovas tvirtino buvęs nuo renginio pradžios (18 val.) iki pabaigos. Pasak mero, išėjęs į lauką ir pamatęs atvykusius policijos pareigūnus, iš jų išgirdo, jog per garsiai leidžiama muzika.

„Pasiūliau nueiti į salę ir pritildyti muziką, pareigūnai, paklausė, kas atsakingas už renginį, ir aš išvykau“, – pasakojo P. Kuizinas.

Rajono meras stebėjosi, kad policiją galėjo iškviesti gyventojai. Juk, anot jo, toje salėje dažnai vyksta šventės ir anksčiau esą problemų nekildavę.

Be to, dėl netikėto policijos pareigūnų vizito P. Kuizinas suabejojo jų teisumu.

„Ar kas nors išmatavo triukšmo lygį? Turi būti remiamasi skaičiais. Ar Telšiuose 22 val. prasideda komendanto valanda?“ – savo nuomonę išdėstė P. Kuizinas.

Rajono meras kalbėjo, kad šventėje skambėjo muzika, vyko žaidimai, renginį įgarsino Kultūros centro darbuotojai, kurie, jo nuomone, turėjo žinoti, kiek garsiai galima leisti muziką.

Pokalbio pabaigoje rajono vadovas vis dėlto pakeitė nuomonę.

„Gal ir buvo triukšmas, atsiprašau gyventojų už nepatogumus“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.