Liberalų kovoje R. Šimašius pareiškė: „Tikiuosi, kad E. Gentvilas sugrįš į protą“

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius žurnalistams trečiadienį sakė, kad jam keistai atrodo Liberalų sąjūdžio partijos pirmininko Eugenijaus Gentvilo pozicija.

Liberalų sąjūdžio partijos pirmininkas Eugenijus Gentvilas ir Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius paskutiniu metu bendro susitarimo neranda. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Liberalų sąjūdžio partijos pirmininkas Eugenijus Gentvilas ir Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius paskutiniu metu bendro susitarimo neranda. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2018, 1:27 PM, atnaujinta Oct 17, 2018, 3:14 PM

Partijos pirmininkas antradienį prakalbo apie tai, kad ne su partija, o su naujai buriamu rinkimų komitetu „Už Vilnių, kuriuo mes didžiuojamės“ sąrašu nusprendęs rinkimuose dalyvauti R.Šimašius turėtų pasitraukti iš partijos vicepirmininko pareigų.

R.Šimašius tikėjosi, kad E.Gentvilas iki trečiadienį rengiamo partijos valdybos posėdžio, kuriame bus sprendžiamas R.Šimašiaus kandidatavimo aplinkybių likimas, dar spės atsipeikėti.

„Nežinau, koks bus sprendimas, man labai keista atrodo partijos pirmininko pozicija. Tikiuosi, kad jis dar susiprotės ir sugrįš į protą. Jeigu ne, tai tada bus blogai“, – kalbėjo Vilniaus miesto meras, nusprendęs dar kartą šio posto siekti ne su partijos parama.

Paklaustas, kam bus blogai, jis teigė, kad partijai.

„Aš turiu savo tikslus, juos pristačiau pirmadienį. Labai aiškiai yra matoma, kad pavyksta sutelkti plačius vilniečių sluoksnius iš labai plačių socialinių grupių, aš esu už tas idėjas, kurios man yra brangios. Man labai norisi, kad ir partija eitų ta linija. Partijos pirmininkas dabar eina kitu keliu, bet tikiuosi, kad jis atsipeikės“, – kalbėjo Vilniaus miesto meras.

Kaip rašo BNS viena Vilniaus skyriaus dalis su sostinės meru ir partijos vicepirmininku Remigijumi Šimašiumi priešakyje praėjusią savaitę paskelbė artėjančiuose savivaldos rinkimuose dalyvausianti naujai kuriamo rinkimų komiteto sudėtyje.

Kita dalis Vilniaus liberalų žada teikti atskirą partinį sąrašą. Vienas šios grupės iniciatorių yra lobistas Martynas Nagevičius, Vilniaus skyriuje konkuravęs dėl kandidatavimo į merus su R. Šimašiumi.

Savivaldos rinkimai vyks kitų metų kovo mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.