Arūnas Dumalakas. Kuo tikėti: meru ar kandidatu?

Kai iš tribūnos kalba R.Šimašius ar G.Paluckas, paprastam vilniečiui kyla pagrįstas klausimas: kas jie dabar? Meras, vicemeras ar į rinkimų maratoną įsitraukę kandidatai?

V.Jurkūno pieš.
V.Jurkūno pieš.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 20, 2018, 7:00 AM

Prieš rėždami kalbas šie du Vilniaus vadovai turėtų pasikabinti lentelę: „meras“, „vicemeras“ arba „kandidatas“, nes visiškai neaišku, kas žarsto pažadus, giriasi nuveiktais darbais – prie sostinės vairo stovintis asmuo ar ketinantis mero postą užimti kandidatas.

Apskritai R.Šimašiui ir G.Paluckui dabartinės einamos pareigos – tai privalumas prieš kitus kandidatus. Jie turi tribūną, gali iš jos trimituoti apie atliktus, planuojamus, numatomus darbus ir nieko už tai nemokėti.

Nereikia abejoti – iki kitąmet kovą vyksiančių rinkimų meras ir vicemeras aktyviai lankysis atidarymuose, pristatymuose, susitikimuose ir suvažiavimuose, šmėžuos televizorių ekranuose ir bus pristatomi kaip Vilniaus vadovai. Bet ne kaip kandidatai.

Dabartiniam merui, praėjusią savaitę pareiškusiam, kad dalyvaus savivaldos rinkimuose, užteko proto tai padaryti per pietų pertrauką.

Savo rinkimų kampanijai R.Šimašius žadėjo prašyti vilniečių finansinės paramos.

Meras pridūrė, kad jo rinkimų kampanija nebus tokia turtinga kaip daugelio konkurentų, nes jie turi daugiau finansinių išteklių, užmiršdamas paminėti, kad jis iki pat rinkimų bus meras. O tai – geresnė pozicija starto linijoje. Žinoma, jei per likusį pusmetį neprisivirs košės.

R.Šimašiaus „12 ambicijų“, kurias jis nusiteikęs įgyvendinti per antrąją savo kadenciją, originalumu nepasižymėjo. Bet kam sukti galvą, jei žinai, kad dar pusmetį būsi meras, o ne šiaip politikas.

Jam, kaip kitam kandidatui V.Uspaskichui, nereikia žadėti nemokamo miesto transporto, privilegijas suteikiančio vilniečio paso, nebūtina plėšytis mėginant įteisinti atsakomybę už rinkimų programos nevykdymą, neprivalu už tai pasiryžti sumokėti milijono eurų užstatą.

Užtenka papasakoti, kad „12 ambicijų“ pakeis sostinės gyvenimą mažiausiai keturiose srityse – švietimo, miegamųjų bei stoties rajonų, taip pat miesto transporto ir apskritai žmonių judėjimo.

„Darbais įrodėme, kad galime pakeisti Vilniaus veidą, todėl turime dar didesnių idėjų ir planų.“ Kas sako šiuos žodžius – meras ar kandidatas?

Kas kalba apie visų Vilniaus mokyklų radikalų atnaujinimą, mokytojų pritraukimo ir motyvavimo programą, naujus baseinus, stadionus ir koncertų sales, greitojo miesto transporto plėtrą? R.Šimašius meras ar R.Šimašius kandidatas?

O išvengti šių pinklių visai nesunku. Tereikia siekiančius merais tapti R.Šimašių ir G.Palucką išleisti bent pusės metų atostogų. Tegu sau vaikšto, važinėja po Vilnių vien kaip kandidatai agituodami gyventojus.

Tuo metų paprasti vilniečiai turėtų progą įsitikinti, kad Vilnius be R.Šimašiaus ir G.Palucko nesugriuvo.

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Rusija pradėjo sausumos puolimą Charkive