Savivaldybės turėtų viešinti duomenis apie valdomus nekilnojamojo turto objektus

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) korupcijos prevencijos specialistai atkreipia dėmesį į tai, kad visuomenei vis dar nesudaromos pakankamos galimybės gauti informaciją apie valstybės ir savivaldybių turimus nekilnojamojo turto objektus ar jų perdavimą naudotis kitiems asmenims.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 22, 2018, 10:35 AM

Atlikę Valstybės ir savivaldybių turto valdymo ir disponavimo juo įstatymo nuostatų antikorupcinį vertinimą, STT specialistai nustatė šias esmines problemas:

1. Savivaldybės nėra įpareigotos registruoti turto nuomos, panaudos, perdavimo patikėjimo teise sutartis nekilnojamojo turto registre.

2. Savivaldybės neprivalo viešai skelbti sudarytų turto nuomos, pardavimo, perdavimo patikėjimo teise sutarčių ar informacijos apie jas.

3. Visuomenė neturi galimybių gauti informacijos apie viešojo sektoriaus subjektų valdomą, naudojamą ir disponuojamą turtą.

STT nuomone, savivaldybės interneto svetainėse turėtų skelbti duomenis apie nuosavybės teise priklausančius ar patikėjimo teise valdomus nekilnojamojo turto objektus, kurie yra perduoti naudotis kitiems asmenims, jų naudojimo būdą, sudarytas sutartis, teisinį pagrindą, kuriuo vadovaujantis priimtas sprendimas. Taip pat turėtų būti viešinami duomenys apie šių objektų naudotojus bei nuomos kainas.

Finansų ir Susisiekimo ministerijos bei Lietuvos savivaldybių asociacija per 2 mėnesius turėtų informuoti STT, kaip bus atsižvelgta į antikorupcinio vertinimo išvadoje pateiktus pasiūlymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.