Vytautas Bruveris. Dar ne vėlu kurti Šimtmečio komisiją

Jei jūsų kas nors paklaustų, su kuo labiausiai asocijuojasi šios kadencijos Seimas, ką jūs kultūringai atsakytumėte? Žinoma, su žodžiu „komisija“.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2018, 7:31 AM, atnaujinta Oct 26, 2018, 12:54 PM

Visokias tyrimo komisijas kūrė ir visus savo priešus uoliai „tirdavo“ visos daugumos visuose Seimuose. O tie priešai, aišku, mėgindavo atsakyti savais „tyrimais“.

Bet kadenciją įpusėjęs šis Seimas, regis, tuoj paliks už savo nugaros daugelį savo pirmtakų.

Neatmestina, kad kadencijos pabaigoje „tyrimų“ skaičius pasieks sunkiai pagerinamas rekordines aukštumas.

Eltos užsakymu „Baltijos tyrimų“ atlikta apklausa apie valstiečių neseniai sukurtą naują komisiją savo pirmtakų korupcijai „tirti“ rodo, kad daugiau nei pusei piliečių dėl to nei šilta, nei šalta. Maždaug ketvirtadalis žmonių mano, kad komisijų reikia, o kita tiek – kad ne.

Pirmoji valstiečių ledi A.Širinskienė tokius apklausos rezultatus komentuoja taip, kaip ir reikėjo laukti, – esą visuomenė tiesiog nesuvokia, kaip jai pačiai reikalingi ir naudingi tokie tyrimai, nes nežino visos itin slaptos informacijos, kurią kasdien gauna „tyrėjai“.

Negana to, A.Širinskienė paprašė Seimo leisti praplėsti nuo 2008-ųjų valdžiusių vyriausybių veiklos „tyrimą“ iki 2018-ųjų vietoj anksčiau nustatytų 2016-ųjų.

O siaube, nejaugi „tirs“ ne tik dešiniųjų ir kairiųjų valdžias, bet ir valstiečių?! Ak, ne, viskas gerai, mat nori „ištirti“ ir neseniai paaiškėjusius galbūt tamsius konservatorių lyderio G.Landsbergio, Konstitucinio teismo, kurį jau seniai taikosi primygti, ir pensijų fondų ryšius.

2018-ieji – valstybės atkūrimo šimtmečio metai. Todėl natūraliai peršasi pasiūlymas: nesismulkinkite, sukurkite pagaliau komisiją, kuri tirtų viską, kas nuveikta ar nenuveikta nuo 1918-ųjų.

Tokiai komisijai, aišku, vadovautų ta pati A.Širinskienė. Ir nebereikėtų nieko plėsti ar blaškytis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.