Fiziniai asmenys galės teikti asmens ir turto apsaugos paslaugas

Ketvirtadienį įsigaliojo Seimo priimti Asmens ir turto saugos įstatymo pakeitimai, kurie leidžia asmens ir turto apsaugos paslaugas teikti ir fiziniams asmenims.

Dokumentai.<br>V.Balkūno nuotr.
Dokumentai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 1, 2018, 9:12 PM

Įstatymas numato, kad apsaugininkas yra individualią veiklą vykdantis fizinis asmuo, įgijęs teisę teikti asmens ir turto apsaugos paslaugas klientams.

Asmeniui, siekiančiam būti apsaugininku, taikomi tokie pat reikalavimai ir ribojimai kaip ir apsaugos vadovui ar apsaugos darbuotojui. Jis privalės būti ne jaunesnis kaip 18 metų, atitikti sveikatos reikalavimus, būti įgijęs apsaugos darbuotojo kvalifikaciją.

Įsigaliojusios įstatymo pataisos numato trys licencijų rūšis: licencija vykdyti asmens ir turto apsaugą; licencija teikti asmens ir turto apsaugos paslaugas; tarpvalstybinio grynųjų pinigų vežimo licencija. Licencijuojama yra ši veikla: fizinė apsauga, elektroninė apsauga, leidimų režimo vykdymas, ginkluota asmens ir turto apsauga, režimo užtikrinimas, inkasavimo vykdymas, tarpvalstybinis grynųjų pinigų vežimas kelių transportu.

Seimas taip pat įstatyme įtvirtino bendrąsias licencijų išdavimo nuostatas, reglamentavo atsisakymą išduoti licenciją, įspėjimą apie galimą licencijos galiojimo sustabdymą, licencijos galiojimo sustabdymą ir panaikinimą.

Naujos redakcijos Asmens ir turto saugos įstatymą Seimas priėmė 2017 metų birželio 29 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.