Kauno funikulieriaus savininkai po nelaimės ruošia naujametę dovaną

Žaliakalnio funikulierius jau beveik pusmetį nedžiugina kauniečių. Po vasarą nutikusios avarijos jis vis dar remontuojamas. Jo savininkai dovaną – galimybę naudotis keltuvu ruošia naujiesiems metams.

Žaliakalnio funikulieriaus neveikia jau 5 mėnesius ir vežti žmones greičiausiai pradės tik gruodį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žaliakalnio funikulieriaus neveikia jau 5 mėnesius ir vežti žmones greičiausiai pradės tik gruodį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2018, 12:01 PM

Kauniečiai ir turistai, iš miesto centro į Žaliakalnį norintys pasikelti funikulieriumi, to vis dar negali padaryti. Žaliakalnio funikulierius neveikia jau 5 mėnesius.

Jis buvo uždarytas, kai birželio 8 dieną įvyko avarija ir nukentėjo vaikai.

Nors avarijos metu funikulierius techniškai buvo tvarkingas, po nelaimės įmonė „Kauno liftai“, kuriai priklauso šis technikos paveldo objektas, keltuvą ėmėsi remontuoti.

„Kauno liftų“ vadovas Jonas Guzavičius sakė, kad jau suremontuoti funikulieriaus pabėgiai.

„Funikulieriui jau 87 metai. Atėjo metas juos pakeisti. Pasamdėme geležinkelių remonto specialistus ir jie tai padarė“, – sakė J.Guzavičius.

Taip pat buvo perdažomas pats funikulieriaus pastatas, nes jį jau buvo aprašinėję niekdariai. Remontuojant funikulierių išgenėta ir jį supusi augalija.

„Funikulieriaus atnaujinimo darbai vis dar vyksta. Manau, kad jis pradės veikti gruodžio pabaigoje, greičiausiai Naujųjų metų išvakarėse“, – pranešė J.Guzavičius.

„Kauno liftų“ vadovas sakė, kad norinčių dirbti funikulieriuje nestinga, todėl mašinistų nepritrūks.

Žaliakalnio funikulierius, kuriuo leidosi moksleiviai iš Šiaulių, nukrito birželio 8 dienos pavakarę. Nelaimės metu, atsikabinus transporto priemonės lynams, nesunkiai nukentėjo aštuoni 12–14 metų vaikai. Jiems buvo nustatyti rankų, kojų, nugaros sumušimai.

Tądien Žaliakalnio funikulieriaus mašinistui nustatytas lengvas girtumas. Jis buvo pripažintas avarijos kaltininku ir atleistas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.