Prezidentūra atsikirto Agnei Širinskienei

Prezidentūra atsakė į valstietės Agnės Širinskienės kritiką, kad šalies vadovė per vėlai įsikiša į valdančiųjų įstatymų rengimo procesą. Dalios Grybauskaitės patarėjas Mindaugas Lingė teigia, kad politikės pastabos, jog prezidentė valdančiųjų rengiamuose projektuose turėtų būti aktyvesnė ir neapsiriboti tik įstatymų vetavimu, yra tiesiog nepagrįstos.

Agnė Širinskienė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Agnė Širinskienė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Agnė Širinskienė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Agnė Širinskienė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Agnė Širinskienė.<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Širinskienė.<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Širinskienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Agnė Širinskienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-11-13 10:54, atnaujinta 2018-11-13 11:37

Pasak jo, D. Grybauskaitė visada yra pasiryžusi bendradarbiauti, tačiau to paties ne visada nori kita pusė – Seimas ir Vyriausybė. Patarėjas aiškino, kad Prezidentūra apie įstatymo iniciatyvas dažnai sužino šiems jau tapus įstatymų projektais.

M. Lingė pabrėžė, kad valdantieji Seime dažnai tiesiog „buldozerio“ principu eina per Konstituciją ir neįsiklauso į pastabas. Todėl, anot jo, labai sunku bendradarbiauti ir susikalbėti, kai to paties nenori pats Seimas.

Patarėjas įžvelgė ir panašių keblumų santykiuose su Vyriausybe.

„Matome tam tikrų ir keblumų, kad kartais sudėtinga yra užčiuopti tas iniciatyvas. Tikrai norėtume aptarinėti ir Vyriausybės lygmenyje jų iniciatyvas, kokie yra ketinimai, tačiau ne visada pavyksta, nes tiesiog nesidalijama tomis iniciatyvomis. Mes jas pamatome, kai jos tampa jau nebe idėjų lygmenyje, bet kai yra užregistruoti ir realizuoti projektai.

O tada belieka tik vertinti ar viešai reaguoti“, – „Žinių radijui“ antradienį kalbėjo M. Lingė. Jis pabrėžė, kad jei į prezidentūros pastabas nelinkstama įsiklausyti, lieka tik naudotis veto teise.

„Jei nėra įsiklausoma, tada belieka naudotis prezidentės instrumentu – veto teise“, – sakė M. Lingė. Pasak jo, veto skirtas ne demonstruoti prezidentės galias, bet taisyti paliktas spragas ir tai, į ką nebuvo atsižvelgta.

Pastarąją savaitę A. Širinskienė, komentuodama valdančiųjų siekį atmesti prezidentės veto dėl partijų finansavimo įstatymo pataisų, Eltai teigė, kad D. Grybauskaitė su savo pasiūlymais įsikišo tiesiog per vėlai, kad būtų galima Seimo priimtame projekte dar kažką keisti.

Jos teigimu, Prezidentūros įsitraukimas rengiant įstatymų projektus Seime turėtų būti kur kas aktyvesnis.

„Norėtųsi matyti kitokį bendradarbiavimą su prezidentės patarėjais ir gauti pastabas bei pasiūlymus tada, kada teisės aktas yra rengiamas, o ne tada, kai jis pasiekia Prezidentūrą priimtas.

Nes kur kas konstruktyvesnis dialogas būtų tuo atveju, jeigu jie ateitų į posėdžius. Jie tikrai yra kviečiami ir laisvai gali dalyvauti“, – Eltai aiškino A. Širinskienė.

ELTA primena, kad nepaisant valdančiųjų lyderių deklaruotų užmojų, valstiečiams ir „socialdarbiečiams“ pastarąją savaitę nepavyko atmesti prezidentės D. Grybauskaitės vetuoto politinių partijų finansavimo įstatymo, reikalingo valstybės dotaciją skirti rinkimuose nedalyvavusiai Lietuvos socialdemokratų darbo partijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.